Ως μια πολύ καλή περίπτωση να στεγάσει την έδρα του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού το Κυβερνείο ή αλλιώς «Παλατάκι» χαρακτήρισενσήμερα ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης με παρέμβαση του στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

«Με δεδομένο ότι  έχουμε εκφράσει ως Κυβέρνηση ότι η έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού θα είναι η Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι μια πολύ καλή περίπτωση την οποία πρέπει να δούμε, είναι το “Παλατάκι”, -έτσι το αποκαλούμε εμείς στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Όπως ανέφερε στην πρόταση του, στο συγκεκριμένοι κτήριο μπορεί να στεγαστεί μουσείο διασποράς, στο οποίο μπορεί να είναι και η έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ταυτόχρονα, όμως,  να είναι κέντρο και αυτού του μητροπολιτικού οργανισμού μουσείων, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

«Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να γίνει  με σύμπραξη -και την έχω κάνει πολλές φορές αυτή την πρόταση-,  του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Πανεπιστημίου, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς, της Περιφέρειας ,κ.ά.», τόνισε ο βουλευτής.