Αρχικά οι δήμαρχοι από το Παρίσι όπου βρίσκονται σε αποστολή του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξαπέλυσαν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους.

Ωστόσο τα σημερινά δημοσιεύματα της «Αυγής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», έφεραν εκ νέου αντίδραση, με τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ να απαντά με γραπτές δηλώσεις.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Αυγής» και της δημοσιογράφου Μαρούλας Πλήκα με τίτλο: «Φιλίες με άρωμα Γαλλίας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ», επισημαίνει:

«Στο σημερινό δημοσίευμα, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της ΠΕΔ-ΚΜ στη Γαλλία, προκειμένου να επισκεφθούν μονάδες διοίκησης και διαχείρισης απορριμμάτων και όχι νερού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, γίνεται γνωστή από την συντάκτρια σας κ. Μαρία Πλήκα μόνο η μια πλευρά του θέματος. Και αυτή αφορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τα δήθεν χαριεντίσματα του ΦΟΔΣΑ και ΠΕΔ-ΚΜ με τη Γαλλική SUEZ.

Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιλεκτική δημοσίευση για το μείζον ζήτημα του νερού, αφενός αντιβαίνει προς τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφετέρου, διαστρεβλώνει την αλήθεια, γεγονός που συνιστά ευθεία υποτίμηση και προσβολή των χιλιάδων πολιτών της Θεσσαλονίκης, που αγωνιούν για το μέλλον της ΕΥΑΘ.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την… παράλειψη της συντάκτριας της Εφημερίδας να δημοσιεύσει την απάντηση της ΠΕΔ-ΚΜ, στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ζητούμε να το πράξει στο αυριανό φύλλο της «Αυγής» για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πάγια θέση της ΠΕΔ-ΚΜ στο ζήτημα του νερού και την τήρηση της δεοντολογίας».

Όσον αφορά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και το κείμενο του Απόστολου Λυκεσά με τίτλο «Τι γυρεύουν οι δήμαρχοι στη Suez», ο κ. Κυρίζογλου αναφέρει ότι «η επιλεκτική αναφορά του συντάκτη σας κ. Απόστολου Λυκεσά στη θέση της ΠΕΔ-ΚΜ για το μείζον ζήτημα του νερού ότι τάσσεται απλώς κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ αποδεικνύει ότι η αλήθεια είναι μισή. Ο κ. Λυκεσάς παρέλειψε να αναφέρει ότι:

– η ΠΕΔ-ΚΜ πρωταγωνίστησε και οργάνωσε το Δημοψήφισμα για το νερό το Μάιο του 2014 και το έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία

– Η ΠΕΔ-ΚΜ είναι ο βασικός διάδικος της επικείμενης εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της υπαγωγής στο υπερταμείο

– Η ΠΕΔ-ΚΜ είναι αυτή που ανέλαβε όλα το δικαστικό αγώνα και τα έξοδα του για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του νερού, όταν άλλοι ανέξοδα προσπαθούν να αποδείξουν ότι ξέρουν το ποίημά τους… νεράκι», αναφέρει χαρακτηριστικά.