Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Καβάλα

Καταστράφηκαν στάνες με αιγοπρόβατα

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις ορεινές περιοχές Λημνιά και Βουνοχώρι του δήμου Καβάλας, για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς σε δυο οικισμούς.

Η φωτιά που εξαπλώθηκε σε αρκετά μέτωπα ξεκίνησε αργά χθες το απόγευμα και πολύ γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες να περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση. Συνολικά, από χθες το βράδυ επιχειρούν 130 πυροσβέστες με τριάντα πυροσβεστικά οχήματα.

Η χρήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης ήταν αδύνατη, καθώς είχε βραδιάσει όταν ξέσπασε η φωτιά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι της περιοχής και σύσσωμες οι τοπικές Αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στη φωτιά και στον ενδεχόμενο κίνδυνο να επεκταθεί προς κατοικημένες περιοχές αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στην ορεινή περιοχή του δήμου Καβάλας. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω και για καταστροφή ορεινών σταυλικών εγκαταστάσεων που φυλάσσονταν αιγοπρόβατα.