Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και οι μέρες πλέον μετρούν αντίστροφα για την 12η διοργάνωση του Reworks στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο μέχρι και την τρίτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, το πρόγραμμα του Reworks εμπλουτίζεται με νέες προσθήκες και καλλιτέχνες.

Kοντά στους Maceo Plex, Solomun, Ben Klock, Mano Le Tough, GusGus, WhoMadeWho, Agoria, Κiasmos, KiNK, προστίθενται 18 ακόμη καλλιτέχνες ανεβάζοντας τον αριθμό συμμετεχόντων στο φετινό Reworks.

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 12η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις.
Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό.
Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου.

Φέτος τo φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμα της ετήσιας δράσης του ένα πολυδύναμο και διαθεματικό forum με διεθνή απήχηση, στο οποίο θα παρουσιαστούν ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, θα λάβουν χώρα με στόχο να εμπνεύσουν ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα 

14/9 – Reworks Agora : Ομιλίες – συζητήσεις – Εργαστήρια – Προβολές
2 Συναυλίες: Federico Albanese & Lambert  / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

15/9 – Reworks in Concert with Monika + more TBA / Block33

16/9 – Free stage 17.00 – 23.00 Kέντρο Θεσσαλονίκης
Reworks 1η Νύχτα 23.00 – 07.00 Block 33

Ben Klock, Mano Le Tough, Mind Against, Anja Schneider, Kobosil, Machki, Tanchevski, Senka, Undertone

17/9 – Reworks 2η Νυχτα 19.30 – 07.30  MYLOS Complex

Solomun, Maceo Plex, Kiasmos, KiNK, GusGus, WhoMadeWho, Agoria, Michael Mayer, Fjaak, Sefton, Shall Ocin, Alex Banks, Cid Rim, Clara Moto, Ison, Larry Gus, Mr.Statik, G-Ha, Gioumourtzina, Fantastikoi Hxoi, Tendts, Eddoh, Jan Nemecek, Mr.Statik, George Adi, And.id

18/9 – Reworks closing day THE MET 16.00 – 00.00

David August, Andreas Athineos + Secret Guest


18 νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του Reworks 
To Reworks με χαρά ανακοινώνει 18 νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του.
Από την υπέροχη Monika, που επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη, ως τη συνεργασία στο πλαίσιο του «We Are Europe» με 2 πολύ σημαντικά φεστιβάλ «Elevate» & «Resonate» παρουσιάζοντας τους Cid Rim, Clara Moto και Jan Nemecek.
Στο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί και μια επιλεγμένη λίστα από ανερχόμενους καλλιτέχνες, που θα μας απασχολήσουν σοβαρά στο μέλλον, όπως οι Fjaak, G-Ha και Alex Banks. Kοντά μας και η ομάδα Pollux με τους Tanchevski και Machki.

Επίσης, μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών προστίθεται στο πρόγραμμα του φετινού Reworks με τους Fantastikoi Hxoi, Gioumourtzina, Tendts, Eddoh, Nino Santos & Lightem, Undertone, ArKI, Andreas Athineos, Viton και Actor One. Όλα αυτά τα ονόματα ολοκληρώνουν το ήδη πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Το καλύτερο live act της χρονιάς σύμφωνα με το Resident Advisor KiNK, οι πολυσυζητημένοι Maceo Plex & Solomun, οι GusGus από το Ρέυκιαβικ και ο  θρύλος της γερμανικής techno Βen Klock θα είναι μαζί μας, καθώς επίσης και καλλιτέχνες που έχουν απασχολήσει τη διεθνή μουσική σκηνή, όπως ο Ιρλανδός Mano Le Tough, οι Δανοί WhoMadeWho, ο Agoria, οι Mind Against, η εκλεκτική Anja Schneider και φυσικά, ο ιδρυτής της Kompakt Records Michael Mayer.

Παρουσίαση νέων καλλιτεχνών

Το Reworks πιστό στην παρουσίαση ανερχόμενων καλλιτεχνών, παρουσιάζει και φέτος πληθώρα ανερχόμενων ονομάτων, από την Ελλάδα και όχι μόνο. Alex Banks, Fjaak & Sefton και Shall Ocin έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη αίσθηση διεθνώς και θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Στο φετινό Reworks θα παρουσιάσουν ειδικά σετ. Παράλληλα, οι Mr Statik, Fantastikoi Hxoi, Actor One, Tendts και SEHKA με κυκλοφορίες σε labels της Ελλάδας και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά τη δική τους μουσική προσέγγιση.
Τέλος, η σκηνή της Θεσσαλονίκης θα έχει παρουσία με τους  ArKI, Undertone, Eddoh, Andreas Athineos κ.α.

Συνεργασίες 
Mε αφετηρία το 2016, το Reworks συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα We are Europe, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε 8 μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Στο We are Europe, 8 καταξιώμένα μουσικά φεστιβάλ από 8 διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συνδημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών – πολιτιστικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη. Περισσότερα ονόματα καλλιτεχνών, δράσεις και συνεργασίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Reworks 12 έως 18 Σεπτεμβρίου

Πηγή: iefimerida.gr