Όλα ξεκίνησαν το 1969, χρονολογία στην οποία ο Γιάννης Μαρίνου, πατέρας του Αντώνη, μετακόμισε από την Κύπρο στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον ώθησε, μόλις ένα χρόνο από την μετακόμισή του και παράλληλα με τις πανεπιστημιακές του σπουδές –στην τότε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή-, να ανοίξει το δικό του μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κυπριακή σεφταλιά.

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή, η επιτυχία του ήταν μεγάλη και έτσι σε σύντομο χρονικό διάσημα τα μαγαζιά έγιναν τέσσερα τα οποία και παρέμειναν για 20 χρόνια. Το 1988 αποφάσισε να αρχίσει να κατασκευάζει τα δικά του κρεατοσκευάσματα, ξεκινώντας τη δική του μονάδα. Στη γκάμα των κρεατικών το 1995 προστέθηκαν οι γνωστές κροκέτες από τα Νησιώτικα. Η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που σταδιακά η παραγωγή των παραδοσιακών κροκετών αντικατέστησε το κρέας. Αυτή τη στιγμή, η εταιρία διαθέτει δύο δυνατές σειρές προϊόντων τους χειροποίητους μεζέδες Νησιώτικα και τις φυτικές σαλάτες Τόπος

και στόχος είναι η περαιτέρω εξάπλωση της εταιρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.Με την επιστροφή του Αντώνη από τις σπουδές, το 2008, μετά από γαστρονομικούς πειραματισμούς πρωτοπορούν ξανά, λανσάροντας στην αγορά παραδοσιακούς μεζέδες χωρίς πανάρισμα! Ακριβώς όπως τους απολαμβάνουμε σπίτι μας ή φτιαγμένους από τα χέρια ενός έμπειρου σεφ και χωρίς συντηρητικά. Η γνήσια χειροποίητη γεύση τους, τους ανέδειξε σε κορυφαία επιλογή σε καταναλωτικό κοινό και πελάτες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το brand Νησιώτικα να είναι καταξιωμένο σε κάθε γωνιά της Ελλάδος μέσω στρατηγικών συνεργατών, όπως είναι τα MyMarket, και τοπικές αλυσίδες λιανεμπορίου και να επεκτείνεται στο εξωτερικό – σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Κύπρο.

topos-typosthes-9.jpg
topos-typosthes-13.jpg

 

Στη βιοτεχνία τους αυτή τη στιγμή παράγεται 1 τόνος την ημέρα από λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες, τσακώνικες μελιτζανοκροκέτες, τοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου, μαστιχωτές τυροκροκέτες και φυσικά η παραδοσιακή κυπριακή σεφταλιά. Με αγνά υλικά, μεράκι και τη φροντίδα μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Στο διαδικτυκό τόπο της επιχείρησης θα βρείτε όλα τα προϊόντα της καθώς και συμβουλές ψησίματος και σερβιρίσματος!

topos-typosthes-15.jpg

 

Πάντα αφουγκραζόμενοι την αγορά και τις νέες τάσεις της, γιος και πατέρας, αντιλαμβάνονται τη γαστρονομική τάση που κατακτά τα τραπέζια και ζητάει φυτικά προϊόντα, με λιγότερες θερμίδες και σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έτσι το 2016 λανσάρεται η πρώτη φυτική τους σως Nayonessa, με απουσία αυγού αλλά γεμάτη γεύση και βάση τη βιολογική σόγια. Σταδιακά και μέσα σε 2 χρόνια δημιουργείται μία γκάμα σαλατών με την επωνυμία Τόπος, με βάση τη Nayonessa, ευφάνταστα ονόματα και σικάτες ετικέτες που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Αυτή τη στιγμή τις φυτικές σαλάτες μπορούμε να τις βρούμε σε 

delicatessen και μπακάλικα σε όλη την Ελλάδα. Το κοινό αγάπησε τη λαχταριστή υφή, τα ολόφρεσκα υλικά, την απουσία συντηρητικών και φυσικά τις λιγοστές θερμίδες με υπογραφή διατροφολόγου.Με την εργατικότητα, την όρεξη και την ακούραστη δίψα για το καλύτερο, μπορούμε να πούμε ότι το όραμα του Αντώνη για την επιχείρηση του συνοψίζεται σε μία πρόταση: «Θέλουμε να φτιάχνουμε παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε κάθε σπίτι», μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το έχουν καταφέρει!

Καλή μας απόλαυση!

topos-typosthes-11.jpg
topos-typosthes-10.jpg
topos-typosthes-8.jpg
topos-typosthes-7.jpg
topos-typosthes-5.jpg
topos-typosthes-9.jpg
topos-typosthes-4.jpg
topos-typosthes-3.jpg
topos-typosthes-1.jpg
topos-typosthes-2.jpg