Οι «300 της Σπάρτης» περπάτησαν 378 χιλιόμετρα για να φθάσουν στις Θερμοπύλες

Έκαναν τη διαδρομή σε οκτώ συνεχόμενες ημέρες

thermopiles

Μια από τις μεγαλύτερες αποστάσεις που έχουν διανύσει ποτέ, κατάφεραν να κάνουν πράξη τα μέλη της ομάδας των βετεράνων πολέμου «300ofsparta».

Οι βετεράνοι πολέμου, οι οποίοι την απαρτίζουν, περπάτησαν για 378 χιλιόμετρα, για 8 συνεχόμενες ημέρες, διανύοντας την απόσταση από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, μέχρι τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Ανάμεσά τους και ο γνωστός ο Kyle Maynard, ο οποίος έχει κερδίσει βραβείο ESPY ως καλύτερος αθλητής με αναπηρία. Είναι ο αθλητής ο οποίος ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο χωρίς τη βοήθεια προσθετικών άκρων.

jfgh2

Ο λόγος για τους βετεράνους πολέμου, από διάφορες εθνικότητες, που αποφάσισαν να κάνουν μια «επική» πορεία, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Χθες στις 3:00΄ το μεσημέρι τους υποδέχθηκε στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

jfgh3

«Μία, από τις ελάχιστες ανά τον κόσμο, πορεία που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Βαδίζοντας πάνω στα χνάρια του Λεωνίδα και των «300» γενναίων συμπολεμιστών του, διέσχισαν πόλεις, χωριά, αρχαία και σύγχρονα μονοπάτια για να φθάσουν αργά το μεσημέρι, σήμερα, στο Άγαλμα του Λεωνίδα αποτίοντας φόρο τιμής στην ανδρεία, την αυταπάρνηση, τη γενναιότητα, τη δίψα για ελευθερία.Ειλικρινή συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που υπερνίκησαν τον ίδιο τους τον εαυτό για να περπατήσουν στα ένδοξα βήματα των προγόνων μας», είπε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

jfgh4jfgh5