Ο σπουδαίος σκακιστής Ανατόλι Καρπόφ σε φεστιβάλ σκακιού στη Θεσσαλονίκη

Ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές όλων των εποχών

karpov

Ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές όλων των εποχών, ο Ρώσος Ανατόλι Καρπόφ, θα κάνει την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016», που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 23 Οκτωβρίου. Στην κορύφωση του Φεστιβάλ, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα δώσει έναν αγώνα σιμουλτανέ (όταν ένας ισχυρός μετρ αντιμετωπίζει ταυτόχρονα έναν μεγάλο αριθμό αντιπάλων κατώτερων κατηγοριών), μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 17:00.

Στόχος του Φεστιβάλ, και της παρουσίας του σπουδαίου σκακιστή, είναι να προβληθεί το σκάκι στο ευρύ κοινό και κυρίως σε παιδιά και εφήβους.

Το «Chessnale», το οποίο ξεκίνησε από το 2011, διοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Mediterranean Cosmos και στην Αριστοτέλους. Στο πλαίσιό του θα γίνουν παράλληλα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι, όπως αφηγήσεις παραμυθιού, διαδραστικό παιδικό θέατρο, χειροτεχνίες, εικαστικές εκθέσεις και χορευτικές παραστάσεις.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Ελληνική, τη Ρωσική και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos. Θα λάβει μέρος σε αυτό όλη η ελληνική σκακιστική ελίτ.