Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Παρακάτω θα βρεις τις πρεμιέρες των ημερών που διαλέξαμε για σένα:

Ταινίες

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ BELLE EPOQUE

Φιλόδοξη, οραματική ρομαντική κομεντί για έναν πολέμιο της τεχνολογίας σκιτσογράφο που περνά υπαρξιακή κρίση και προσλαμβάνει μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας για να επαναδημιουργήσει την καλύτερη φάση του γάμου του, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να συμφιλιώσει το χρυσό του παρελθόν με το αναπόφευκτο digital μέλλον. Έφυγε με εκπληκτικές κριτικές από τις φετινές Κάννες.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Rosebud.21.

TWO POPES

Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο συντηρητικός Πάπας Βενέδικτος (Anthony Hopkins) και ο φιλελεύθερος μελλοντικός Πάπας Φραγκίσκος (Jonathan Pryce) πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για να συνεχίσουν την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Fernando Meirelles του ‘Επίμονου Κηπουρού’ και της ‘Πόλης του Θεού’ σκηνοθετεί το ‘Two Popes’ με μια ενδόμυχη, υπόγεια ματιά σε μια ιστορική στιγμή της Καθολικής Εκκλησίας και της οργανωμένης θρησκείας γενικότερα. Οι δύο κεντρικές ερμηνείες συζητιούνται ήδη για τα Oscars και μόλις απέσπασαν 2 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες – 4 συνολικά η ταινία – που ενισχύουν τις πιθανότητές τους για την τελετή της Ακαδημίας.

Το φιλμ έχει σίγουρα ενδιαφέρον, κυρίως όσο κινείται γύρω από τους δύο βασικούς, αντιθετικούς πυρήνες του και την εκπληκτική χημεία των πρωταγωνιστών του, χάνει ωστόσο τη δομική του ισορροπία με ένα εκτενέστατο φλάσμπακ που μοιάζει με καλοφτιαγμένο ξεφόρτωμα πληροφορίας και απαλλάσσει εύκολα τους χαρακτήρες του από τις αμαρτίες τους. Είναι αναμφίβολα ωστόσο μία προσεγμένη ταινία που ψυχαγωγεί απρόσμενα επαρκώς στο δίωρό της.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon και από τις 19/12 θα στριμάρει και στο Netflix.

6 UNDERGROUND

Αν αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα κατέστρεφε ο Michael Bay (Transformers, Bad Boys, Armageddon) ωραιότατες πόλεις της Ιταλίας με τη βοήθεια του Ryan Reynolds και ενός μάτσου έξαλλων παιδιών, το ‘6 Underground’ είναι για σένα. Το ασυμβίβαστο παρεάκι μαζεύεται με την πρωτοβουλία του Reynolds λόγω των μοναδικών τους δεξιοτήτων, αλλά και της ανάγκης τους να σβήσουν το παρελθόν. Όλοι μαζί θα οργανώσουν τον ψεύτικο θάνατό τους και θα αρχίσουν να τα βάζουν με τους κακούς. Δίπλα στον Reynolds θα βρεις τη Melanie Laurent του ‘Inglourious Basterds’, ενώ ανάμεσα στους έξαλλους θα αναγνωρίσεις τον Corey Hawkins με τον οποίο είχαμε μιλήσει για την επαναφορά του ‘24’ και τον Dave Franco.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.