Σκεφτείτε πόση αυτοπεποίθηση θα σας χαρίσει ένα πρόσωπο πορσελάνινο, χωρίς σημάδια, σπυράκια ή μαύρους πόρους και με αξεπέραστη απαλότητα. Επίσης, θα δώσει πόντους στην εμφάνισή σας και θα σας κάνει τρομερά σίγουρες για τον εαυτό σας και οπωσδήποτε λαμπερές κι εκτυφλωτικές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να υιοθετήσετε έναν expert guide με 5 χρήσιμα και αποτελεσματικά tips, που προτείνουν ο καταξιωμένος δερματολόγος του εξωτερικού Dr Sebagh και θα σας χαρίσουν την επιδερμίδα των ονείρων σας ανεξαρτήτως της ηλικιακής ομάδας στην οποία βρίσκεστε. Συνεχίστε, λοιπόν, να διαβάζετε και εντάξτε τις παρακάτω σωτήριες συμβουλές στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

1. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες της επιδερμίδας σας

Η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε κάθε φορά πρέπει να σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες της. Για παράδειγμα, τη μια εβδομάδα μπορεί να χρειάζεστε ενυδάτωση γιατί παρατηρήσατε ξηρότητα σε μερικά σημεία, ενώ κάποια άλλη στιγμή μπορεί να έχετε άτονη και θαμπή επιδερμίδα που χρειάζεται άμεσα λάμψη και αναζωογόνηση. «Ακούστε», λοιπόν, το δέρμα σας και φερθείτε του ανάλογα.

skin.jpeg
Source: net-a-porter

2. Φροντίστε το δέρμα σας σε καθημερινή βάση

«Είναι πολύ σημαντικό να αγγίζετε το δέρμα σας καθημερινά και να ρωτάτε τον εαυτό σας πώς είναι» αναφέρει ο εγκεκριμένος δερματολόγος Dr Sebagh. «Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δείτε αν είναι λιπαρό ή ξηρό, λεπτό ή ευαίσθητο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το πώς είναι το δέρμα σας σε καθημερινή βάση -από τον κλιματισμό και τις ορμόνες μέχρι τη ρύπανση και τα ταξίδια. «Γνωρίζουμε επίσης ότι το στρες έχει επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας (ερυθρότητα, νεκρά κύτταρα, breakouts) και μάλιστα οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τους άνδρες. «Το άγχος εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος, επομένως το πρόσωπό σας μπορεί να χάσει τη λάμψη του» εξηγεί. «Μερικές ημέρες χρειάζεται πιο θρεπτικό έλαιο, ενώ άλλες μέρες ενυδάτωση». Έτσι μόνο όταν ξέρετε την κατάσταση του δέρματός σας μπορείτε να επιλέξετε τι να χρησιμοποιήσετε την εκάστοτε στιγμή.

3. Προσέξτε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια των πτήσεων

«Τα αεροπορικά ταξίδια επιβαρύνουν κατά πολύ το δέρμα» λέει ο Dr Sebagh. «Πολλές γυναίκες και δη οι celebrities έχουν εμμονή με τις sheet masks και τους ορούς κατά τη διάρκεια των πτήσεών τους, αλλά αυτό που χρειάζονται πραγματικά είναι έλαια και όχι ενυδάτωση» υπογραμμίζει. «Λέω στις κυρίες που με επισκέπτονται να χρησιμοποιούν έναν ορό με βάση τα έλαια και να τον τοποθετούν σαν μάσκα προσώπου όταν πετούν. Μόλις το δοκίμασαν, μου είπαν ότι άλλαξε τη ζωή τους, γιατί τα face oils είναι αυτά που σταματάνε την αφυδάτωση όσο βρίσκεστε στο αεροπλάνο».

shutterstock-95761420.jpg

4. Κάντε διπλή ενυδάτωση

Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού μέσα στη μέρα και να βάζετε στο πρόσωπό σας ορούς με βάση τους το υαλουρονικό οξύ. Εκτός από αυτό, όμως, είναι μείζονος σημασίας το να εφαρμόζετε πρωί-βράδυ την ενυδατική σας, αλλά και την κρέμα ματιών σας, για να παρατείνετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Μάλιστα, το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν ξηρότητα και αφυδάτωση, είναι σπουδαίο να προχωράτε σε αυτόν τον skincare συνδυασμό.

5. Δημιουργήστε τις δικές σας μάσκες προσώπου

«Οι sheet masks είναι πολύ δημοφιλείς, αλλά, πραγματικά, πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας, πόση δραστική ουσία υπάρχει σε εκείνη την μάσκα;» λέει ο Dr Sebagh. «Τώρα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα προσώπου από τον αγαπημένο σας ορό». Πρώτον, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν απολέπισης, για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση της μάσκας που θα φτιάξετε από τον ορό σας. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε πάνω από το serum ένα άλλο treatment serum, αφού ως γνωστόν τα layers αυτά θα έχουν πιο δραστικά αποτελέσματα στην ποιότητα της επιδερμίδας σας. Αφήστε την face mask για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και μετά από αυτό το διάστημα, κάντε μασάζ στο δέρμα σας με όσο προϊόν έχει απομείνει.