Είναι γεγονός πως όσο ο καιρός περνάει, όλο και περισσότερος κόσμος επιστρέφει στην καθημερινότητά του, ορίζοντας και πάλι το κοινωνικό «παιχνίδι» της καινούριας πραγματικότητας. Οι ημέρες στο σπίτι μπορεί να μας φαίνονται πλέον παρελθόν, ωστόσο, για πολλούς η προσαρμογή στις συνήθειες που έφερε η πανδημία, είναι ακόμη δύσκολη. Η εργασία, οι δραστηριότητες και οι διάφορες υποχρεώσεις συνεισφέρουν στο άγχος της κάθε ημέρας και συχνά αποτελούν και την κύρια αιτία δημιουργίας του.

Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση στρες, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω εφαρμογές στο κινητό σας, που αφορούν τον διαλογισμό και διάφορες άλλες πρακτικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη, καθημερινή ψυχική & πνευματική ευεξία σας.

Give it a try!

Meditopia

Η βιβλιοθήκη της Meditopia προσφέρει πάνω από 1000+ οδηγούς διαλογισμού, που θα σας βοηθήσουν σε θέματα όπως το άγχος, η αποδοχή, η ευτυχία, το κίνητρο, και φυσικά η αναπνοή σας. Με περισσότερα από 7 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, θα σας προσφέρει την απόλυτη meditation ποιότητα. Ακόμα κι αν δεν έχετε το iPhone μαζί σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του συγκεκριμένου app από το Apple Watch σας και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με έναν καθημερινό διαλογισμό ή μία από τις αγαπημένες σας πρακτικές που θα ανακαλύψετε μέσα στην εφαρμογή.

Headspace

Το Headspace είναι η «Βίβλος» των εφαρμογών διαλογισμού κι ευεξίας. Το πρόγραμμα που προσφέρει διαρκεί μόλις 10 λεπτά την ημέρα και βοηθάει στο να επαναφέρετε και να χαλαρώσετε τον εγκέφαλό σας με τη βοήθεια στοχευμένων meditation ασκήσεων. Μάλιστα, fans του συγκεκριμένου app είναι οι Jessica Alba και η wellness guru Gwyneth Paltrow.

1.jpg

Μy Possible Self

Εάν η ψυχική σας υγεία σάς προκαλεί ανησυχία, τότε αυτό το app είναι σίγουρα για εσάς. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «στιγμές» (“moments”) για να παρακολουθείτε τα συναισθήματά σας και να αναγνωρίσετε τυχόν παρόμοια μοτίβα ή προβληματισμούς στη συμπεριφορά σας. Οι «ενότητες» της αυτοβοήθειας θα συμβάλλουν στο να αντιμετωπίσετε ζητήματα όπως το άγχος, η απώλεια ή σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας.

FitMind

Η άσκηση του μυαλού σας είναι εξίσου σημαντική με τη γυμναστική του σώματός σας. Με το σύνθημα «CrossFit για το μυαλό», αυτό το «εγκεφαλικό» flex δεν αστειεύεται. Το πρόγραμμα ξεκινά με μια 30ήμερη πρόκληση που σας μαθαίνει να ελέγχετε το μυαλό σας και να διαλογίζεστε, ενώ παράλληλα αναλύει με γραφήματα την εγκεφαλική σας λειτουργία, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Εάν είστε από αυτούς που δυσκολεύονται με αυτές τις τεχνικές και χρειάζεται να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα, τότε αυτό το app είναι για εσάς.

2-0u8if.jpg

Simple Habit

Εάν νιώθετε ότι αντιμετωπίζετε ένα ολικό Burnout, τότε αυτή η εφαρμογή θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη με προγράμματα διαλογισμού και προσεγμένες ασκήσεις για να διαλέξετε, με την πιο δημοφιλή playlist να είναι αυτή του Burnout. Η λίστα αναπαραγωγής περιλαμβάνει εύστοχες πρακτικές για να μάθετε να παραμένετε ήρεμοι όταν έχετε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, ανακουφίζοντας το πρωινό άγχος, αλλά και το έντονο επαγγελματικό στρες.