Νύχτα Τέχνης η αποψινή στη Θεσσαλονίκη

lefkos-pirgos-thessaloniki-vradi

Μουσεία, γκαλερί και πολιτιστικοί οργανισμοί της πόλης θα συμμετέχουν στους εικαστικούς περιπάτους και το πάρτι που οργανώνει το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης

Νύχτα Τέχνης η αυριανή (Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου) για τη Θεσσαλονίκη. Μουσεία, γκαλερί και πολιτιστικοί οργανισμοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους το βράδυ για να υποδεχθούν το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε εκθέσεις, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικά projects από δημιουργούς, επιμελητές και κριτικούς τέχνης από τις 6 έως τις 11 το βράδυ, δωρεάν.

Για να διευκολύνει την καλλιτεχνική… κίνηση, ο δήμος Θεσσαλονίκης  οργανώνει δύο εικαστικούς περιπάτους- museum hopping, με σημεία εκκίνησης το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ). Η συμμετοχή στους περιπάτους είναι ελεύθερη (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6940 614081 και 2310 427555) και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 6.30.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο τέλος της ξενάγησης στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης (Casa Bianca)  για ένα πάρτι με ζωντανή μουσική από τους Γιάννη Κυρατσό και Ραχήλ Τσελεπίδου.

Για τη μεταφορά στο πάρτι λήξης, θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια με λεωφορείο από τον Λευκό Πύργο στις 22.30 και στις 22.45.

Καλλιτεχνικός επιμελητής της εκδήλωσης θα είναι ο εικαστικός και καθηγητής Καλών Τεχνών Ε.Ν.S.Α, Λιμόζ, Μάριος Τeriade Ελευθεριάδης και υπεύθυνη της εκδήλωσης η Μουσειολόγος, Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη.