Ν. Ταχιάος στο ΡΘ: Μεγαλειώδης ο σταθμός Βενιζέλου για τον οποίο θα περηφανευόμαστε (audio)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος περιέγραψε πως θα είναι όταν ολοκληρωθεί ο σταθμός Βενιζέλου λέγοντας πως θα είναι από τους πιο εμπορικούς και επίσης και από τους πιο όμορφους.

«Σχεδιάζεται πάνω στη βάση ότι θα φιλοξενήσει τις αρχαιότητες όπως έχουν βρεθεί και θα τις αναδείξει. Θα είναι ένας μεγαλειώδης σταθμός και ένα κόσμημα για την πόλη για το οποίο θα περηφανευόμαστε», τόνισε.

Όπως είπε «ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω, υπάρχουν δύο είσοδοι. Η μια από την μεριά του Αλκαζάρ και η άλλη από την περιοχή του Μπεζεστενίου. Θα είναι καλυμμένες με ένα γυάλινο σκέπαστρο οπότε ακόμα και από τον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει θέαση των αρχαιοτήτων από κάτω. Στο πρώτο υπόγειο, θα τοποθετηθούν οι αρχαιότητες στο ύψος ακριβώς που βρέθηκαν».

«Από την είσοδο του Αλκαζάρ, θα μπορεί κανείς να κατέβει είτε με ασανσέρ και στο κομμάτι των αρχαιοτήτων και του σταθμού γιατί η είσοδος του σταθμού πλέον δεν θα γίνεται από το πρώτο υπόγειο, θα γίνεται από το δεύτερο, οι κυλιόμενες σκάλες θα φτάνου στο δεύτερο. Εκεί θα κόβει εισιτήρια ο κόσμος. Και θα υπάρχει και ένα μεσοπάτωμα, από το οποίο θα υπάρχει μια γέφυρα, γυάλινη που θα διασχίζει την Εγνατία, κάτω από την Εγνατία, για να μπορεί να περνά κανείς και να βλέπει τα αρχαία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την Καλαμαριά ο κ. Ταχιάος είπε σημείωσε ότι «υπογράφουμε δύο συμβάσεις για δυο συστήματα και δημοπρατούμε άλλα 9 και προχωράμε και στην δημοπράτηση των 15 συρμών που χρειάζονται για να μπει η Καλαμαριά στο δίκτυο».

Τέλος αναφερόμενος και στην Αττικό Μετρό ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε «διαμάντια» τους ανθρώπους που δουλεύουν στην εταιρία, λέγοντας ωστόσο ότι «δυστυχώς οι διοικήσεις πήραν το πάνω χέρι τα τελευταία χρόνια. Εμείς δώσαμε ξανά στην εταιρία το πάνω χέρι».

Ακούστε το ηχητικό