Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι κλεισμένοι αυτή τη στιγμή στα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19. Αυτό αναμενόμενα έχει επηρεάσει και πολλά gaming στούντιο, τα οποία αναγκάζονται να δουλεύουν εξ’ αποστάσεως, πράγμα που ίσως σημαίνει και μειωμένη παραγωγικότητα σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό έχει κάνει πολλούς gamers να ανησυχούν πως αμέτρητα παιχνίδια θα καθυστερήσουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι μεγάλες αποκλειστικότητες των Sony και Microsoft, δηλαδή το The Last of Us Part II και το Halo Infinite. Και οι δύο εταιρίες, λοιπόν, προέβησαν σε δηλώσεις για να καθησυχάσουν το κοινό, παρέχοντας πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η Sony εκτιμά πως δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στο Game & Network Services τμήμα της για το τρέχον οικονομικό έτος.

Παρόλο που δεν έχουν προκύψει προβλήματα μέχρι τώρα, η Sony παρακολουθεί προσεκτικά τον κίνδυνο καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα της παραγωγής διαφόρων παιχνιδιών τόσο στα first-party στούντιό της όσο και στα στούντιο των συνεργατών μας, κυρίως στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες αυτές αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Sony.

Περνώντας στην Microsoft τώρα, ο υπεύθυνος των Xbox Game Studios, Matt Booty, δεν αποκλείει να υπάρξουν καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Γνωρίζουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια συνδέουν τους ανθρώπους σε αυτή την δύσκολη περιόδο κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεσμευόμαστε να παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας παιχνίδια των Xbox Game Studios για την παγκόσμια κοινότητα παικτών μας. Ταυτόχρονα, η υγεία και η ασφάλεια των ομάδων ανάπτυξης των Xbox Game Studios είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Κάθε στούντιο αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις και περιορισμούς ανάλογα με την ιδιαίτερη θέση του και πολλοί από τους εξωτερικούς μας συνεργάτες ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται παρομοίως. Υποστηρίζουμε τους ηγέτες των στούντιό μας για να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για τις ομάδες τους και τα παιχνίδια τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα για το Halo Infinite η 343 προέβη σε επιπλέον δηλώσεις που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Συνοπτικά το στούντιο τόνισε ότι προσπαθεί να ξεπεράσει κάποια εμπόδια, αλλά τα πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής, διαβεβαιώνοντας τους παίκτες πως κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να συνεχίσουν την ανάπτυξη του Infinite και του Halo MCC.