Δεν θα υλοποιηθεί όπως φαίνεται η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας μετά από σχετική απόφαση του το δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του.

Έπειτα από συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, καταψηφίστηκε η διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης στην πλατεία, γεγονός που σημαίνει ότι το πάρκινγκ θα εξακολουθεί να υφίσταται.

Βασικοί λόγοι για τους οποίους αντιτίθεται στο έργο η αντιπολίτευση είναι τόσο τα έσοδα που θα χαθούν για τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης για τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που θα λείψουν.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο θέμα και άσκησε κριτική σε πρώην στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, υποστηρίζοντας πως εκφράζουν αντιρρήσεις για «αντιπολιτευτικούς λόγους».

«Όλες οι συζητήσεις που κάναμε με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι δεν συμφέρει να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας. Τεχνικά όλα γίνονται, όμως πόσο κοστίζει είναι το θέμα. Και επιπλέον οι πρώην συνάδελφοι στην “Πρωτοβουλία” το κάνουν για αντιπολιτευτικούς λόγους και είναι κατανοητό. Έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το λιμάνι για 500 αυτοκίνητα απέναντι από τα δικαστήρια, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα για το πάρκινγκ και έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Μυστακίδη», είπε ο κ. Μπουτάρης.