Συνολικά 38 άτομα συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, για διάφορα αδικήματα. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται από την αστυνομία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αναφέρεται:

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

•7 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

• 3 άτομα για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων. Κατασχέθηκαν συνολικά 190 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

• 4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου να ασκούν παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 900 είδη παρεμπορίου.

• 4 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 73χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Α.Τ. Πυλαίας, διότι σε βάρος εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών για πλαστογραφία.

• 20 άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.