Μπάχαλο για τα σχολεία: Τέλος οι «φήμες» – Ανοίγουν Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία

Διαψεύδονται οι κυβερνητικές δηλώσεις που τα άφηναν όλα ανοιχτά

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που έρχεται να βάλει τέλος στη σχετική φημολογία των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε αναπτυχθεί από κυβερνητικά χείλη αναγκάζοντας το υπουργείο να εκδώσει νέα έκτακτη ανακοίνωση για να επιβεβαιώσει το άνοιγμα. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είναι η εξής:

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως η φημολογία είχε προκύψει από δηλώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών, καθώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε σήμερα το πρωί «Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της. Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Μάλιστα, και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε νωρίτερα πως «Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη», ο οποίος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία τη Δευτέρα, αλλά και να εφαρμοστούν νέα μέτρα.