Η UNESCO, κάθε χρόνο ορίζει και δημοσιοποιεί τα μνημεία, είτε φυσικά είτε τεχνητά, που αποτελούν κομμάτι της λίστας της Παγκόσμιας Κληρονομιάς του κόσμου. Όπως ο ίδιος ο οργανισμός αναφέρει, σε αυτή τη λίστα βρίσκονται μνημεία που επιλέγονται και εγκρίνονται με γνώμονα την αξία τους, ως τα καλύτερα παραδείγματα της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου.

Αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα ή έχει εξαφανισθεί. Ακόμη, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σε αυτές τις λίστες έχουν ενσωματωθεί και μνημεία της φύσης όπως το βουνό Sanqingshan στην Κίνα.

Έτσι, εμείς δημιουργήσαμε για εσάς μία λίστα με τις χώρες που διαθέτουν τα περισσότερα σημεία από όλες. Βρίσκονται στην Ευρώπη, την Ασία και την Λατινική και αποτελούν προορισμό για τους απανταχού travelers του κόσμου.

Ιταλία, 55 Μνημεία

shutterstock-626237792.jpg
Ιστορικό Κέντρο Φλωρεντίας

Η γειτονική μας χώρα, εδώ και πολλά χρόνια κατείχε τον μεγαλύτερο αριθμό μνημείων σε όλο τον κόσμο μέχρι φέτος όπου η Κίνα την έφτασε. Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι πως στην Ιταλία έχουν ανακηρυχθεί σημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, ολόκληρες πόλεις όπως η Ρώμη και η Φλωρεντία. Όπως μπορείτε να καταλάβετε κι εσείς, δεν αναφέρουμε καν τις μεγαλειώδεις εκκλησίες και τη μοναδική φυσική ομορφιά της που την κάνουν να ξεχωρίζει στους αιώνες. Η Ιταλία, διαθέτει αμέτρητες πόλεις που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος, που ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα αλλά και το budget του καθενός. Βρίσκεται αρκετά κοντά στην Ελλάδα και μπορείτε να την επισκεφτείτε πολύ εύκολα. Μη χάσετε την ευκαιρία να μαγευτείτε από την ανεπιτήδευτη ομορφιά της.

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 50 πολιτιστικού ενδιαφέροντος και 5 φυσικά.

Κίνα, 55 Μνημεία

shutterstock-793581094.jpg
Εθνικό Πάρκο Zhangye Danxia

Η μακρινή και άκρως γοητευτική Κίνα ισoβαθμεί με την Ιταλία και όχι άδικα αφού ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος αυτής της χώρας είναι μοναδικός. Μπορείτε να χαθείτε μέσα σε μία υπέροχη κουλτούρα που διαφέρει αρκετά από τον δυτικό τρόπο ζωής αλλά παραμένει ερωτεύσιμη από όλους. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως είναι η χώρα που θα μπορέσετε να δείτε το Σινικό Τείχος, ένα μέρος που οι έμπειροι ταξιδιώτες λένε πως όλοι πρέπει να επισκεφτούμε μία φορά στη ζωή μας. Τέλος, είναι μία περιοχή που διαθέτει συγκλονιστικά τόπια όπως έχετε ήδη καταλάβει και από τη φωτογραφία. Αν έχετε σκοπό να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, η Κίνα αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό!

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 37 πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 14 φυσικά και 4 που συνδυάζουν τη φύση και την ιστορία.

Ισπανία, 48 Μνημεία

shutterstock-631992773.jpg

Η Μεσογειακή Ισπανία έχει τόσο αξιοθέατα να δει κάποιος, που θα ήταν αδύνατο να μη βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Για αρχή είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως στις λίστες της UNESCO βρίσκονται όλα τα αριστουργήματα που έχει δημιουργήσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Antoni Gaudi όπως η Sagrada Famiglia, το πάρκο Güell, το σπίτι Batlo και πολλά πολλά ακόμη. Ακόμη, για όσους πιστεύουν πως η Ίμπιζα θεωρείται μόνο ένα μέρος για πάρτι και ακριβή ζωή κάνουν λάθος, αφού ξεχωρίζει για τη βιοποικιλότητα και την κουλτούρα της. Τέλος, δε θα μπορούσαμε μην αναφερθούμε σε μικρές πόλεις διαμάντια που θα βρείτε στους δρόμους αυτής της υπέροχης χώρας. Μη χάσετε την ευκαιρία να χαθείτε στην one-of-a-kind κουλτούρα της!

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 42 πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 4 φυσικά και 2 που συνδυάζουν τη φύση και την ιστορία.

Γερμανία, 46 Μνημεία

shutterstock-1154694070.jpg
Καθεδρικός Ναός της πόλης Άχεν

Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που ξαφνιάζονται όταν ανακαλύπτουν πως η Γερμανία βρίσκεται τόσο ψηλά στις λίστες του οργανισμού. Αυτό είναι αρκετά άδικο, αφού όλοι πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μία χώρα που φιλοξένησε σημαντικά αρχιτεκτονικά κινήματα όπως το Bauhaus και από την άλλη είναι πλούσια σε μνημεία γοτθικού σχεδιασμό όπως η εκκλησία στην πόλη Άχεν, που βλέπετε και στη φωτογραφία. Τέλος, σε όλους τους επισκέπτες προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε σχέση με κάποια ευρωπαϊκή χώρα, τους γοητεύει όλους με τον χαρακτήρα της ο οποίος είναι μοναδικός και ασυναγώνιστος. Είναι καλό να γνωρίζετε πως είναι πολύ καλή επιλογή για κοντινά ταξίδια, καθώς μπορείτε να βρείτε καθημερινά απευθείας πτήσεις για κάποια από τις μεγάλες πόλεις της.

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 43 πολιτιστικού ενδιαφέροντος και 3 φυσικά.

Γαλλία, 45 Μνημεία

shutterstock-751889290.jpg
Παλάτι Βερσαλιών

Φυσικά, δεν περίμενε κανένας πως η εντυπωσιακή Γαλλία, θα έλειπε από τη λίστα. Εντυπωσιακά κτίρια, σπουδαία μουσεία, συγκλονιστικά αξιοθέατα συνθέτουν το σκηνικό που ανακαλύπτει όποιος επισκεφτεί το μεγαλοπρεπές Παρίσι. Μία χώρα που αγαπούν όλοι, όχι μόνο για αυτά που βλέπουν αλλά και για την προσωπικότητά της που διαφέρει εδώ και πολλούς αιώνες. Σίγουρα, δεν πρέπει να παραλείψουμε πως η όμορφη αυτή χώρα, διαθέτει πανέμορφες μικρές πόλεις και χώρια που θεωρούνται υπαίθρια μουσεία. Αν δεν έχετε βιώσει ποτέ τη μαγεία της αρχοντικής Γαλλίας, δεν πρέπει να χάσετε άλλο χρόνο και να κλείσετε αμέσως τα εισιτήριά σας!

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 39 πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 5 φυσικά και 1 που συνδυάζει τη φύση και την ιστορία.

Ινδία, 38 Μνημεία

shutterstock-400068991.jpg
Taj Mahal

Μία χώρα που εδώ και πολλούς αιώνες θεωρείται συγκλονιστική ταξιδιωτική εμπειρία αφού διαθέτει υπέροχα αξιοθέατα και σημαντική ιστορία. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είναι ένας δύσκολος και ακριβός προορισμός, αλλά σίγουρα αποτελεί όνειρο ζωής για πολύ κόσμο. Στην Ινδία, θα συναντήσετε σπουδαία αξιοθέατα όπως το Taj Mahal, ένα από τα πιο όμορφα κτίρια που θα έχετε αντικρίσει στη ζωή σας. Είναι καλό όμως να αναφερθεί πως αυτή η χώρα ακροβατεί μεταξύ μεγάλων ταξικών διαφορών και αυτό γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες που βρίσκεται κάποιος εκεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάσει την αποφάσή σας να ταξιδέψετε ως εκεί. Κάντε μία καλή έρευνα για το επόμενο μεγάλο ταξίδι σας και δε θα το μετανιώσετε!

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 30 πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 7 φυσικά και 1 που συνδυάζει τη φύση και την ιστορία.

Μεξικό, 35 Μνημεία

shutterstock-95675608.jpg
Αρχαία πόλη των Μάγιας
Όταν κάποιος επισκεφτεί το Μεξικό, μαγεύεται και δε θέλει να γυρίσει πίσω αφού αυτά που ζει εκεί δε θα μπορέσει να τα βιώσει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Αρχαίες πόλεις, φυσική ομορφιά, συγκλονιστική κουλτούρα κάνουν όλους τους επισκέπτες να ξετρελαίνονται μαζί του. Η πλούσια ιστορία αυτής της χώρας κάνουν όλο τον κόσμο να θέλει να βρεθεί στους δρόμους της. Συγκλονιστική εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στην Αρχαία Πόλη του Ιθαγενή Λαού των Μάγιας, αφού βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε ένα εντυπωσιακό δάσος και διαθέτει μοναδικά κτίρια της αρχαιότητας που φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αν ποτέ πάρετε την απόφαση να επισκεφτείτε το Μεξικό, δε θα το μετανιώσετε.

More Info: Τα μνημεία της διαχωρίζονται σε 27 πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 6 φυσικά και 2 που συνδυάζουν τη φύση και την ιστορία.

Καθεμία από αυτές τις χώρες έχει τοποθετήσει ένα λιθαράκι στην παγκόσμια ιστορία του πλανήτη Γη και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αν σας δοθεί η ευκαιρία να βρεθείτε σε κάποιο από αυτά τα μέρη, να το απολαύσετε και να έχετε πάντα στο μυαλό σας τη μεγάλη ιστορία του κάθε τόπου.