Όπως εσείς οι μεγάλοι έτσι και τα μικρά παιδιά νιώθουν εγκλωβισμένα μέσα στο σπίτι όλες αυτές τις μέρες. Το μυαλό τους είναι συνεχώς στο πώς θα βγουν για να παίξουν, να τρέξουν και να γελάσουν με τους φίλους τους. Είναι σε μία ηλικία που η ενέργειά τους είναι απεριόριστη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητούν τρόπους να τη διοχετεύσουν. Ως μεγαλύτεροι θα πρέπει να δώσετε στα παιδιά σας ένα καλό παράδειγμα το οποίο θα τους βοηθήσει να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους, ενώ παράλληλα θα μπορέσετε να τα κρατήσετε απασχολημένα και ήρεμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της μέρας.

Χειροτεχνίες και ζωγραφική

shutterstock-574173421.jpg

Δύο από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών είναι αναμφίβολα η ζωγραφική και οι κατασκευές. Μπογιές, χρώματα, κόλλες και χαρτόνια μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχες χειροτεχνίες στα χεράκια των παιδιών. Μπορείτε κάθε μέρα να φτιάχνετε κάτι διαφορετικό προκειμένου να μην υπάρχει μονοτονία, όπως ενδιαφέροντα παζλ. Τη μία μέρα μπορείτε να διαλέξετε τη ζωγραφική, την άλλη μία χειροτεχνία, ενώ μία ωραία ιδέα θα ήταν να δοκιμάσετε και τα origami. Kαθώς το Πάσχα πλησιάζει βάλτε τα παιδιά σας να φτιάξουν χειροτεχνίες με πασχαλινά αυγά και λαγουδάκια προκειμένου μετά να στολίσετε όμορφα το σπίτι, προσθέτοντας έτσι χαρούμενες δημιουργίες στον χώρο. Tέλος μπορείτε να προμηθευτείτε λευκά κεριά και να βάλετε τα παιδιά να διακοσμήσουν τις δικές τους λαμπάδες. Στο ίντερνετ υπάρχουν διαθέσιμα πολλά βιντεάκια που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας καθοδηγήσουν βήμα-βήμα.

Μικροί σεφ

shutterstock-554158795.jpg

Ποιο παιδάκι θα έλεγε όχι σε ένα λαχταριστό γλυκάκι φτιαγμένο μάλιστα από τα χεράκια του; Βάλτε ποδιές και ζητήστε από τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν να φτιάξετε την αγαπημένη τους λιχουδιά. Ένα σοκολατένιο κέικ, κουλουράκια, τρουφάκια σοκολάτας αποτελούν εύκολα και γρήγορα εδέσματα που αφού τα φτιάξετε μπορείτε να τα γευτείτε όλες τις όλες της μέρες. Επειδή ωστόσο μερικοί γονείς προσέχουν την διατροφή των παιδιών τους μπορείτε να βρείτε γευστικότατες και υγιεινές παραλλαγές για οτιδήποτε θέλετε να μαγειρέψετε. Η μαγειρική και συγκεκριμένα η ζαχαροπλαστική παρέα με τα παιδιά είναι μια δραστηριότητα πολύ δημιουργική που θα φέρουν πιο κοντά την οικογένεια και σίγουρα οι μικροί σας σεφ θα το διασκεδάσουν πολύ.

Μουσικοκινητικότητα

shutterstock-1033938349.jpg

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια την οποία προσπαθούν με πολλούς τρόπους να την διοχετεύσουν κυρίως μέσω του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά μέσα στο σπίτι ο χώρος είναι περιορισμένος, ιδίως όταν δεν υπάρχει αυλή προκειμένου να βγουν έξω για να παίξουν. Για τον λόγο αυτό πρέπει κάπως να τα βοηθήσετε να εκτονωθούν και να ασκηθούν. Όπως υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα βίντεο γυμναστικής για ενήλικες στο σπίτι, έτσι υπάρχουν και διάφορα βιντεάκια τα οποία αναφέρονται στις μικρές ηλικίες. Ασκήσεις που συνδυάζουν τον χορό και τη μουσική θα βάλουν τα παιδιά σας σε χαρούμενη dance διάθεση.

Δείτε κάτι αισιόδοξο και συνεχίστε την εκπαίδευση παρέα

shutterstock-332150144.jpg

Από την πρώτη μέρα που ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» δε σταμάτησε να είναι κοντά στα μέλη της οικογένειάς του. Ειδικές πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης -όπως οι Edu4schools, Google Classroom, Google Drive, αλλά και η πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Google Meet έφεραν κοντά τους μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Τα μέσα αυτά έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να συνεχίσουν να λαμβάνουν πληροφορίες κι εκπαιδευτικό υλικό από το σχολείο τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν τις «τάξεις» τους στο cloud. Απόφοιτοι, από όλα τα μέρη της γης ένωσαν τις φωνές τους, για να εμψυχώσουν τους μαθητές και να τους συμβουλεύσουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μέσα από την καμπάνια «Είμαστε Όλοι Μαζί», #EimasteOloiMazi.

c-delasalle-eimasteoloimazi.jpg

Η συμβουλευτική ομάδα του Κολεγίου, σε συνεργασία με τον κλάδο Πληροφορικής, έστειλε απαραίτητες συμβουλές σε μικρούς και μεγάλους, με ένα πρωτότυπο animation video κι ένα flyer με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, τον Σαλ και τη Σάλυ. Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη, έστειλαν με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους μαθητές τους, για να τους στηρίξουν και να έρθουν ακόμα πιο κοντά.