Μαϊμού γιατρός: Το νέο ηχητικό με τις «συμβουλές» και οι έρευνες στη βίλα του

Νέα έφοδο στη πολυτελή βίλα του «μαϊμού» γιατρού έκαναν αστυνομικοί τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να συλλέξουν και άλλα στοιχεία για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

maimou-giatros

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους αστυνομικούς είναι το πού θα μπορούσε να έχει κρύψει ο ψευτογιατρός τα μεγάλα χρηματικά ποσά που είχε αποσπάσει από τα θύματά του.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους μήπως βρουν νέες σημειώσεις, καταλόγους ή ακόμη και τα υλικά που χρησιμοποιούσε για να παρασκευάζει τα «γιατροσόφια» που προμήθευε ασθενείς με ανίατες ασθένειες.

Η έρευνα, όμως, θα συνεχιστεί για την ενδεχόμενη ύπαρξη θυρίδων ή κρυψώνων σε άλλα κρησφύγετα, όπου μπορεί να βρίσκονται τα χρήματα.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη δράση του
Νέο ηχητικό με τη δράση του γιατρού – μαϊμού, έρχεται στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά, λέει σε ασθενή του που έχει πρόβλημα με το συκώτι του πως… δουλεύει υπερωρίες ενώ του δίνει συμβουλές και για να το ξεκουράσει. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον «μαϊμού» γιατρό με τους αστυνομικούς να ερευνούν το σπίτι του στο Λαγονήσι.

«Το συκώτι δουλεύει υπερωρίες!»
Στο νέο ηχητικό που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο ψευτογιατρός ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στο άτυχο θύμα του: «Σίγουρα έχεις κάποιο θέμα με το συκώτι. Να μπορέσει να αποτοξινωθεί. Γιατί αυτό τι μας δείχνει; Μας δείχνει ότι από τη στιγμή που ξεκούρασες το συκώτι, άρχισες να καταπολεμάς τις τοξινώσεις. Που σημαίνει ότι έχεις πυκνές τοξινώσεις στον οργανισμό. Δεν παίζει ρόλο αν είμαστε παχείς ή αδύνατοι. Μπορεί να έχουμε όλοι λιπώδη διείσδυση στο συκώτι. Ανάλογα το τι τρώμε. Μπορεί να δεις έναν χοντρό και να μην έχει κι έναν αδύνατο να έχει. Τα σημάδια αυτά σε συνεργασία με τις ερυθριάσεις που έχεις, τα αγγεία που φαίνεται ότι είναι διεσταλμένα και ότι έχεις κάποια ψιλή ακμή εδώ πέρα… κάποια στίγματα, αυτά είναι σημάδια ότι το συκώτι, δουλεύει υπερωρίες. Κουράζεται. Πρέπει να το ξεκουράσουμε».

«Δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει το κρασί. Πολύ πιθανό να πίνεις και ένα λίτρο κρασί την ημέρα, με φαγητό μαζί και να μη σε πειράζει καθόλου. Να το πίνεις έτσι σκέτο, γιατί σ’ αρέσει και να σε τσακίσει το μισό λίτρο. Σημασία έχει η συχνότητα και η διατροφή. Άμα θέλουμε πραγματικά να βοηθάμε το συκώτι μας, δεν πρέπει ποτέ να πίνουμε με άδειο το στομάχι. Ποτέ νηστικοί. Ακόμα και το μήλο, που είδες, οι παλιοί πίνουν το κρασί ρίχνουν και με το μήλο, είναι γιατί το μήλο, δημιουργεί πεπτίνες. Και βοηθά να απορροφηθούν πιο γρήγορα οι καλές ουσίες από το κρασί. Τα οινοπνευμονοειδή, εξαιτίας της τοξικότητάς τους, το οινόπνευμα κτλ, τα μειώνει και τα αποβάλλει πιο γρήγορα. Δηλαδή σε οδηγεί στην τουαλέτα. Δηλαδή μπορεί να κάτσεις με έναν παππούλη, αυτός να πίνει με το μήλο και να λες τι κάνει κι ο παππούς να είναι μια χαρά κι εσύ να πιείς άλλο να το πιείς σκέτο και να φύγεις αδιάβαστος! Να λιώσεις από ένα λίτρο κρασί!», ακούγεται να λέει στον ασθενή.

Μάλιστα καλεί τον ασθενή να τον ακούσει και να «αξιοποιήσει την ευκαιρία» που του δίνεται: «Το πιο πιθανό, που συνάδει με τις ερυθριάσεις και τα στιγματάκια που έχεις, πρέπει να ενισχύσουμε το συκώτι. Αν το βοηθήσουμε και το ενισχύσουμε, θα αποτοξινωθείς πιο γρήγορα κι αυτό μπορεί να μειωθεί κι άλλο. Και όταν πάμε στο… τώρα είναι 3, άμα πάμε στο 1, δεν θα υφίσταται. Και δεν έχεις πρόβλημα, τίποτα. Ούτε σ’ ενοχλεί, γιατί, κοίταξε να δεις. Απ’ αυτή την άποψη τώρα, είσαι τυχερός. Αλλά πρέπει να αξιοποιήσεις αυτήν την ευκαιρία».

 

Άπλωσε τα «πλοκάμια» του και στην Κύπρο;
Οι Αρχές φέρονται να αναζητούν θύματα του «μαϊμού» γιατρού και στην Κύπρο μετά από καταγγελία που έφτασε σε αυτές. Η καταγγελία μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είναι πως οι υποδείξεις του τσαρλατάνου γιατρού οδήγησαν στο θάνατο Κύπριας γυναίκας που έπασχε από καρκίνο.

Ο ψευτογιατρός φέρεται να έστελνε «συνταγές» και «φάρμακα» ταχυδρομικώς σε ασθενείς στην Κύπρο και αυτό προκύπτει και από δεύτερη καταγγελία.

Σε επικοινωνία του alphanews.live με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου τόνισε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν έφτασε καταγγελία ούτε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλη Αναστασιάδης, πρόκειται για μια υπόθεση που “συγκλονίζει” και επεσήμανε πως εάν προκύψει καταγγελία η Επιτροπή θα το χειριστεί σε συνεργασία με την Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα αυτεπάγγελτης έρευνας καθώς δεν αποτελεί καταγγελία εναντίον μέλους του ΠΙΣ.

«Μια υπόθεση που μας συγκλονίζει και εμάς καθώς ως ΠΙΣ και ως Επιτροπή Δεοντολογία έχουμε διαχρονικά μάχη με τον τσαρλατανισμό και με τους απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο ασθενών. Έχουμε χτίσει εδώ και χρόνια μια συνεργασία με Αστυνομία στην οποία παραπέμπουμε όποιες υποθέσεις υποπέσουν στην αντίληψή μας. Για την συγκεκριμένη δεν έχουμε λάβει καταγγελία, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτός ο κύριος δεν αποτελεί μέλος μας. Εκείνο που θα επιβεβαιώσουμε μέσω του Ιατρικού Συμβουλίου είναι κατά πόσο είχε επιδιώξει να λάβει την όποια αναγνώριση, που αμφιβάλλω βεβαίως, μέσω του Ιατρικού Συμβουλίου και από εκεί και πέρα θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση και αν προκύψει καταγγελία προς εμάς θα προσπαθήσουμε να το χειριστούμε σε συνεργασία με την Αστυνομία. Δεν τίθεται θέμα αυτεπάγγελτης έρευνας καθώς δεν αποτελεί καταγγελία εναντίον μέλους μας», ανέφερε.