Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ζητώντας το άνοιγμα της εστίασης.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN για τα self test, το άνοιγμα των Λυκείων και τις μετακινήσεις για το Πάσχα, η κ. Παγώνη επισήμανε πως «υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή τώρα στα πάρκα. Έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει COVID-19. Έναν χρόνο μετά όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι, παρόλο που ξεφεύγουμε κιόλας».

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο μετά από έναν χρόνο. Για αυτό σιγά-σιγά θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση και αντί να μαζεύονται όλοι, ομάδες με έναν καφέ στα παγκάκια να πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και συμπλήρωσε: «Επειδή αυτές οι συναθροίσεις είναι συγκεκριμένες και λίγες, δεν είναι πολλές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, είναι το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Τώρα τις μάσκες τις φοράνε. Οι αποστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν μάσκες. Σιγά σιγά και οι νέοι θα προσαρμοστούν».

Αναφορικά με το αν θα επιτραπούν με self test μετακινήσεις το Πάσχα, απάντησε:

«Θέλουμε ο κόσμος να είναι έξω. Θέλουμε να είναι σε ανοιχτούς χώρους, επειδή όμως οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει σε ποσοστό σχετικής ανοσίας. Βεβαίως οι μάσκες και οι αποστάσεις θα τηρηθούν. Θα μπορούμε να πάμε στην Εκκλησία, στο προαύλιο να κάνουμε Ανάσταση, δεν θα είναι όπως πέρυσι. Θα το δούμε την επόμενη βδομάδα, να δούμε τους εμβολιασμούς και πάνω από όλα, να λύσουμε το θέμα πόσες ποσότητες θα πάρουμε. Όλοι είμαστε διστακτικοί, ας τα δούμε όλα αυτά, να τα αξιολογήσουμε».

Photo by Victor He on Unsplash