«Λουκέτο» ξανά στο λιανεμπόριο – Τι θα γίνει με τις παραγγελίες click away

Ποιες δραστηριότητες αναστέλλονται

covid-magazia-2

Εβδομάδα αυστηρού lockdown ξεκινά σήμερα μέχρι και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου με αυστηροποίηση των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού,

Η επαναφορά του αυστηρού lockdown συνεπάγεται την αναστολή της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ στο πλαίσιο της αυστηροποίησης αυτής των μέτρων επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00.

Ειδικότερα, με βάση τις νέες αποφάσεις που ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναστέλλονται τα τελευταία μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πριν από την εορταστική περίοδο και αφορούσαν στη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away, όπως -μεταξύ άλλων- και στο άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων, αλλά και στην επιμήκυνση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα.

Αναλυτικά μέχρι τις 10/1 θα παραμείνουν κλειστά τα:

    • εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με click away,
    • κομμωτήρια,
    • βιβλιοπωλεία,
    • υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,
  • ΚΤΕΟ
  • σταματούν οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος

Όπως τονίστηκε στις ανακοινώσεις του Στ. Πέτσα, τα νέα αυτά μέτρα λαμβάνονται μετά από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης που στοχεύει στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11/01, ημέρα όπου η χώρα θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς.

Άλλωστε σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και το κατά πόσο, αλλά και το πότε αυτή επιτρέπει το άνοιγμα των σχολείων. Βέβαια, η απόφαση για το άνοιγμά τους περισσότερο πολιτική είναι, αφού έχει παρθεί από την κυβέρνηση για προληπτικούς λόγους.

Τι θα γίνει με τις παραγγελίες του click away

Προτού τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, υπήρχαν κάποιες παραγγελίες σε μαγαζιά που είχαν ήδη προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες και, προφανώς, δεν είναι δυνατή η εκτέλεσή τους.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα φροντίσουν να μεταθέσουν τις ημερομηνίες παραλαβής στις 11/1, ημερομηνία κατά την οποία ενδέχεται άρση των νέων μέτρων περιορισμού.

Εναλλακτική λύση είναι η αποστολή των προϊόντων από εταιρείες ταχυμεταφορών στα σπίτια των αγοραστών.

Σκέψεις υπάρχουν πάντως και για μεταφορά των προιόντων στις οικίες των αγοραστών απευθείας από τους επιχειρηματίες.