Κορωνοϊός: Σταθερά πρωταθλήτριες στα πρόστιμα Κ. Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

elegxos

Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν για άλλη μια μέρα τα περισσότερα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, στην Κ. Μακεδονία επιβλήθηκαν συνολικά 42 πρόστιμα των €150, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 28 παραβάσεις. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 42.513 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 9 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 675 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

• 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 187 σχετικές παραβάσεις.

• 193 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

42 στην Κεντρική Μακεδονία,

28 στη Θεσσαλονίκη,

28 στη Στερεά Ελλάδα,

17 στην Αττική,

14 στην Ήπειρο,

14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 στην Πελοπόννησο,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στο Βόρειο Αιγαίο,

7 στη Δυτική Μακεδονία,

6 στην Κρήτη,

5 στα Ιόνια Νησιά,

3 στο Νότιο Αιγαίο και

1 στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.435 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 16.421 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.