Κορωνοϊός: «Έσκασαν» 50 κρούσματα σε εταιρεία τροφίμων στη Χαλκιδική

Η εστία κρουσμάτων της Χαλκιδικής έφτασε τους 50 νοσούντες

koronoios-ellada

Τα πενήντα κρούσματα έφτασε εργοστάσιο που βρίσκεται στην Ορμυλία Χαλκιδικής, το οποίο ήταν η μία από τις δύο εστίες κρουσμάτων στην περιοχή (σ.σ. η δεύτερη ήταν μία βάφτιση της περασμένης εβδομάδας).

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το OPEN, με δηλώσεις και εκπροσώπου της εταιρείας, στο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά 300 άτομα. Τα πρώτα δύο θετικά κρούσματα ήταν δύο γυναίκες που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε γειτονική βαλκανική χώρα. Όταν διαπιστώθηκε πως οι δύο γυναίκες είναι πιθανό να νοσούν από κορωνοϊό το εργοστάσιο προέβη σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από τους 300 εργαζόμενους βρέθηκαν θετικοί οι 50, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμοί καθώς ουδείς έχει σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Το εργοστάσιο είναι παραγωγής και τυποποίησης ελιάς.

Επισημαίνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν 152 νέα κρούσματα στη χώρα, τα 43 εκ των οποίων εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη 4 είναι στη Χαλκιδική.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN για τα 50 κρούσματα στο εργοστάσιο.