Κινητοποιήσεις φοιτητών κατά του νομοσχεδίου παιδείας

kolegio-panepistimio

Σε σύσκεψη προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Κτηνιατρικής , Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, ΤΕΦΑΑ, Παιδαγωγικού, Ψυχολογικού, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητων Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) για την οργάνωση της δράσης του επόμενου διαστήματος.

Μεσα από μαχητική συζήτηση εκφράστηκε η αντίθεση των φοιτητών στα νέα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια που συμπυκνώνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών έκαναν ξεκάθαρο ότι τα σχέδια τους θα “μείνουν στα χαρτιά”.

Παράλληλα, από τη συζήτηση δεν έλλειψε η μεταφορά πείρας από τη δράση του προηγούμενου διαστήματος, σε ιδιαίτερες συνθήκες. Ξεχώρισε η αγωνιστική πείρα των εργολαβικών εργαζομένων στη Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη που κατάφεραν μετά από κινητοποιήσεις να επαναπροσληφθούν, όπως μεταφέρθηκε από εκλεγμένο στο ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ αλλά και η τοποθέτηση που αφορούσε το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά παρενοχλήσεων στο ΑΠΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τη συζήτηση προχωρούν στα εξής:

  • Αύριο Πέμπτη 21/1 στις 17.30 μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου από κοινού με τα εργατικά σωματεία
  • Τη Δευτέρα & την Τρίτη 25-26/1 δυναμικές κινητοποιήσεις στο χώρο των Πανεπιστημίων
  • Τετάρτη 27/1 ημέρα ενημέρωσης από τους φοιτητές για το ν/σ
  • Πέμπτη 28/1 στις 12.00 φοιτητικό συλλαλητήριο στο ΥΜΑΘ

*φωτογραφία αρχείου