Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» και προειδοποίησε την Ελλάδα «να τον συγκρατήσει για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα».

«Kύριε Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου» έγραψε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει το έργο αυτό επιδιώκοντας την ειρήνη, υπερασπιζόμενη την κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες» και πρόσθεσε: «Δεν σας φοβάται κανείς πια».

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας σε συνέδριο της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής της Τουρκίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Σήμερα στο Αιγαίο δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Και στέλνουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι αποκαλούν τον υπουργό Άμυνάς τους, και λένε “έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί”. Ε, τότε συγκρατήστε το “κακομαθημένο σας παιδί”, για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας».

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ σημείωσαν: «Τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου. Οι δε “ad hominem” προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν στον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου».