Σας έχουμε μια εύκολη και light συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο! Άκρως καλοκαιρινή… Βέβαια, αν δεν σας αρέσει αυτή η εκδοχή μπορείτε να φτιάξετε και στριφτή κολοκυθόπιτα με μάραθο!

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

2 αυγά

500 γρ γραβιέρα τριμμένη

200 γρ αλεύρι

200 γρ γιαούρτι

1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

Πιπέρι καγιέν

50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

συνταγή για κολοκυθόπιτα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC βαθμούς.
Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.

Δείτε στο βίντεο μία παραλλαγή της συνταγής με φέτα: