Η Skoda Fabia R5 πρώτη WRC 2 στο Ράλι Μεξικού

Τα δύο αυτοκίνητα της ομάδας κέρδισαν και τις 22 ειδικές του αγώνα

skodafabia

Άλλη μία νίκη για τα Skoda Fabia R5, αυτή τη φορά στο Ράλι Μεξικού, τρίτο αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το Fabia R5, με πλήρωμα τους Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον (Pontus Tidemand / Jonas Andersson) πήρε τη νίκη στη WRC 2, στην 7η θέση γενικής, ενώ το δεύτερο Fabia R5, με πλήρωμα τους Φινλανδούς Κάλε Ροβάνπερα / Γιόννε Χάλτουνεν (Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen) ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 5η θέση της WRC 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτοκίνητα της Skoda Motorsport κέρδισαν και τις 22 ειδικές του αγώνα στην WRC 2, με τους Σουηδούς να κερδίζουν τις 17 και τους Φινλανδούς τις 5. Μετά από αυτό τον αγώνα, η Skoda Motorsport προηγείται τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών και όσο και κατασκευαστών, στην κατηγορία WRC 2.

Τα Fabia R5 ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες στο Μεξικό. Οι αγωνιστικοί κινητήρες λειτούργησαν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που ξεπερνούσαν τους 30 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρο που έφτανε μέχρι τα 2.737 μέτρα. Η σωστή χαρτογράφηση των μοτέρ ήταν το σημείο κλειδί, αφού το μεγάλο υψόμετρο έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης σε ποσοστό άνω του 20%. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τίντεμαντ / Άντερσσον αγωνίστηκαν για 24η φορά από το 2014 στο WRC 2 και έχουν ανέβει 19 φορές στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένων 9 νικών.

Με το Ράλι Μεξικού συμπληρώθηκαν τα πρώτα τρία ράλι της χρονιάς, με τη Skoda να έχει το προβάδισμα στην WRC 2, με βασικό πλεονέκτημα την ασυναγώνιστη αξιοπιστία των Fabia R5 και την ταχύτητα που έδειξαν στις σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Επόμενος στόχος για την ομάδα είναι η επικράτηση στο ασφάλτινο Ράλι Κορσικής, στη Γαλλία (5-8 Απριλίου).