Νέο ορόσημο πέτυχε η δημοφιλής survival horror σειρά Resident Evil της Capcom, η οποία συνολικά ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης των πιο πρόσφατων οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Capcom επιβεβαίωσε τον αριθμό των αντιτύπων διάφορων franchises της που έχει στείλει στα ράφια των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020 έστειλε 63 εκατομμύρια αντίτυπα Monster Hunter, 44 εκατομμύρια αντίτυπα των παιχνιδιών της σειράς Street Fighter και συνολικά 98 εκατομμύρια όσον αφορά τη σειρά Resident Evil.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, μετά τον αυξανόμενο ρυθμό πωλήσεων του remake του Resident Evil 2 που μόνο του έχει πουλήσει 6.5 εκατομμύρια και την κυκλοφορία του remake του Resident Evil 3 τον περασμένο μήνα που ήδη σημείωσε 2 εκατομμύρια πωλήσεις, η σειρά πλέον έχει ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η Capcom εμφανώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα δήλωσε πως παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο να ικανοποιεί τις προσδοκίες των fans και θα συνεχίσει να “αξιοποιεί τις κορυφαίες δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών στον κλάδο, προκειμένου να δημιουργεί διασκεδαστικές εμπειρίες”.