Η Πανέμορφη Ανακαίνιση Ενός Σπιτιού του 1920 με Ισπανικό Στιλ

Η τέχνη του να μπλέκεις το νέο με το μοντέρνο και τις αντίκες είναι ένα ιδιαίτερο χάρισμα που δεν το έχουν πολλοί. Η σχεδιάστρια Lisa Larson φαίνεται όμως πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να το πετύχει.

house

Το σπίτι είναι σε Ισπανικό στυλ του 1920 και όπως η ίδια δηλώνει προσπάθησε να διατηρήσει όσο περισσότερες αυθεντικές λεπτομέρειες μπορούσε ενώ ταυτόχρονα επιδίωξε να δημιουργήσει έναν χώρο μοντέρνο και πρακτικό που θα καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς της. Άνοιξε τον χώρο μεταξύ κουζίνας και καθιστικού, καθώς αυτά είναι τα δύο δωμάτια με την μεγαλύτερη χρήση. Επίσης ανακαίνισε πλήρως την κουζίνα και τα μπάνια κρατώντας το ύφος του 1920.

Οι δοκοί στο ταβάνι σε συνδυασμό με το μαύρο ξύλινο πάτωμα δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που είναι ταυτόχρονα ρουστίκ και μοντέρνος.

Όλα τα πατώματα γυαλίστηκαν και συνδυάστηκαν με αντικείμενα όπως ο καφέ δερμάτινος καναπές, το coffe table και η μικρή κονσόλα που διατηρούν την αίσθηση της αυθεντικότητας

Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια όμορφη είσοδο; Τα πλακάκια είναι όλα αυθεντικά και η αρχιτεκτονική της καμπυλωτής σκάλας θυμίζει έντονα το ισπανικό στυλ.

Όταν η Larson ρωτήθηκε για το στυλ της, απάντησε: επιλεκτικό, με αντίκες και με γαλλικό art deco με μια δόση μοντέρνου μεσοπολεμικού στυλ. Κοιτώντας αυτή την τραπεζαρία δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

Όλες οι γωνιές του σπιτιού αποκαλύπτουν έναν υπέροχο συνδυασμό αντικειμένων από διαφορετικές εποχές που κάνει το σπίτι μοναδικό.

Η Larson ωστόσο προσπάθησε αρκετά για να βρει υλικά που θα κάνουν το σπίτι να φαίνεται αυθεντικό. Μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει το αρχικό πάτωμα της κουζίνας, ωστόσο τα νέα πλακάκια δεν θα μπορούσαν να είναι πιο πετυχημένα.

Στα έπιπλα της κουζίνας φαίνεται το πέρασμα του χρόνου και η ισπανική τους αρχιτεκτονική ξεχωρίζει μέσα στο λευκό background.

Σε όλο το σπίτι κυριαρχεί το ρουστίκ στοιχείο και συνδυάζεται αρμονικά με την θέα του εξωτερικού χώρου. Απόδειξη το υπνοδωμάτιο με τις μεγάλες μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Οι λευκοί τοίχοι κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση με το μαύρο ξύλινο πάτωμα.

Τα vintage στοιχεία επεκτείνονται και στον εξωτερικό χώρο με αυτά τα γαλλικά έπιπλα και τα πανέμορφα φωτάκια σε σχήμα αστεριού που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παραμυθιού.

Από το πανέμορφο σπίτι δεν λείπει η πισίνα που πλαισιώνεται από ψηλούς φοίνικες. Η θέα στη φύση είναι μαγική