Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας  λόγο  για παραβίαση των κανόνων που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων από την πλευρά του στρατιώτη.

Αναφέρεται η διεξαγωγή Απλής Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν και τονίζεται ότι η Σχολή Αλεξιπτωτιστών οφείλει να συνεχίσει την μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων που την χαρακτηρίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει”.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη έγινε γνωστή η αποβολή του στρατιώτη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου με το σκεπτικό ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του, και όχι επειδή τραγουδούσε το εν λόγω τραγούδι καθεαυτό.