Στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή ο 54χρονος, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης κάτω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη για απάτες και πλαστογραφία.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 54χρονος και χθες Πέμπτη. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την εξέτασή του και έτσι διέταξε να συνεχιστεί σήμερα η διαδικασία. O 54χρονος πέρασε το βράδυ του στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ήταν ευγενικός με τους αστυνομικούς και συνεργάσιμος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 54χρονος είτε θα ζητήσει συγχώνευση των ποινών είτε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, συγγενείς του, μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας, έχουν ενδιαφερθεί για τον 54χρονο και για τη νομική του εκπροσώπηση. Ο συλληφθείς βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, με τους συγγενείς του να προσπαθούν να τον στηρίξουν. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται τα έκανε περίπου 10 χρόνια πριν και φέρεται να έχει μετανιώσει. «Είναι σαστισμένος. Ο πατέρας του απουσιάζει στο εξωτερικό. Υπάρχουν όμως άνθρωποι της οικογένειάς του που ενδιαφέρονται για εκείνον και θα τον στηρίξουν. Χθες τον επισκέφτηκαν συγγενείς του, παρότι αρχικά ο συλληφθείς δεν ήθελε να μάθουν για τη σύλληψή του οι δικοί του άνθρωποι», λέει πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Οι επενδυτές που έπεσαν θύματα του 54χρονου είναι Έλληνες και έχουν προσφύγει εδώ και χρόνια σε βάρος του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Μετά από χρόνια τελεσιδίκησαν οι αποφάσεις και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του 54χρονου έγινε διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 33 ετών και ένα ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας. Η σύλληψη του έγινε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη την ώρα που έκανε βόλτα το σκύλο του. Ο 54χρονος διατηρούσε επενδυτική εταιρία στην Ελβετία. Έπειθε τους πελάτες του να επενδύσουν τα χρήματά τους σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Κάποια στιγμή η εταιρία του έκλεισε αιφνιδίως και οι επενδυτές έχασαν τα χρήματά τους.