Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Αλβανία μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από τον σεισμό κτίρια κατέρρευσαν με αποτέλεσμα άνθρωποι να εγκλωβιστούν και διασώστες να σπεύδουν να τους ανασύρουν κάτω από τα συντρίμμια. Η κάμερα του Report TV αποτύπωσε τη στιγμή διάσωσης ενός μικρού παιδιού, μετά τον ισχυρό σεισμό.

Στο βίντεο παρουσιάζεται καρέ καρέ η διάσωση του μικρού παιδιού στην πόλη Thumana, στην οποία κατέρρευσαν τρεις πολυκατοικίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στο μικρό αγόρι κάτω από τα συντρίμμια βρισκόταν η γιαγιά του, η οποία έχασε τη ζωή της.

Δείτε το video:

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού είναι έξι νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες, ενώ δυνατοί μετασεισμοί εξακολουθούν να σπέρνουν τον τρόμο σε χιλιάδες πολίτες που παραμένουν στους δρόμους, κάποιοι με τα μωρά στην αγκαλιά τους.

Όπως επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας για τον έναν νεκρό, πρόκειται για άνδρα ο οποίος σε κατάσταση πανικού πήδηξε από κτήριο, στην πόλη Κούρμπιν, στη βόρεια Τουρκία. Δύο ακόμη γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές από ερείπια στο χωριό Τουμάνε και τρεις σοροί ανασύρθηκαν από κτήριο που κατέρρευσε στο Δυρράχιο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, σε νοσοκομεία στα Τίρανα νοσηλεύονται περί τους 50 τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ωστόσο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.