Οι περισσότεροι γυμναστές χρησιμοποιούν τις ασκήσεις σανίδας για να δουλέψουν τον πυρήνα, τον κορμό και για πολλούς ακόμη καλούς λόγους, καθώς η κλασική κίνηση σταθεροποίησης του πυρήνα είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο αποτελεσματική.

Επιπλέον, σε αντίθεση με κάποιες άλλες βασικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν κάμψη, έκταση ή συστροφή, η σανίδα γενικά θεωρείται πραγματικά ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους με πόνο στην μέση ή στους ραχιαίους.

Να υπενθυμίσουμε ότι μια σανίδα δεν λειτουργεί μόνο στον πυρήνα αυτόν καθεαυτόν, καθώς ο πυρήνας περιλαμβάνει και τους κοιλιακούς και την οσφυική μοίρα. Η σανίδα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την προετοιμασία του πυρήνα και δουλεύει επίσης τους γλουτιαίους και τα χέρια, ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος και βελτιώνει την ισορροπία.

Επίσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμη άσκηση για κάποιους που κάνουν δουλειά γραφείου ή κάθονται για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Βάλτε, λοιπόν, στο καθημερινό σας πρόγραμμα την πιο κάτω πεντάλεπτη προπόνηση για να βελτιώσετε τη δύναμη του πυρήνα. Προσθέστε το στο τέλος μιας προπόνησης ή απλά κάντε το όταν ψάχνετε για μια γρήγορη προπόνηση αντοχής που μπορείτε να κάνετε με ελάχιστο χρόνο και χώρο.

Σανίδα σταθερή στους αγκώνες για 30″

Σανιδά στους αγκώνες με κίνηση κορμού εμπρός και πίσω για 30″

Σανίδα στους αγκώνες και άρση ποδιού (για 30″ το δεξί πόδι και 30″ το αριστερό)

Σανίδα στις παλάμες και άρση των ποδιών εναλλάξ για 30″

Δείτε ολόκληρο το video ασκήσεων

Επαναλάβετε τον κύκλο ασκήσεων μέχρι να φτάσετε τα 5 λεπτά.