Hyperion XP-1: Κατασκευάστηκε το απόλυτο Super car του Μέλλοντος!!

Το XP-1 είναι ένα πρωτότυπο supercar το οποίο κινείτε με τον συνδυασμό δύο καυσίμων, υδρογόνου, και ρεύματος, και βάσει των πρώτων δοκιμών οι οποίες έλαβαν χώρα πρίν λίγες ημέρες το XP-1 της Hyperion φτάνει τα 220 MPH!!

xp1

Αυτό ισχυρίζεται ο Έλληνοαμερικάνος σχεδιαστής του Angelo Kafantaris, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα φτερά της «Νίκης της Σαμοθράκης», της οποία το σχήμα έχουν οι πόρτες v-wingsμ και δηλώνει πως η αυτονομία καυσίμου του ηλεκτρικού supercar έχει εμβέλεια πάνω από 1.000 μίλια, και για να ανεφοδιαστεί χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά!! Ναι δεν ακούσατε λάθος μόλις 5 λεπτά!

Το ηλεκτρικό supercar υδρογόνου θα πρώτο εμφανιζότανε στο New York Auto Show, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού, και έτσι ο κ. Καφαντάρης, αποφάσισε να αποκαλύψει το Hyperion δημιουργώντας ένα σύντομο video. Μετά από χρόνια ερευνών και κοπιαστικών δοκιμών, η ερευνητική ομάδα κατασκευής και εφαρμογής του Hyperion, είναι έτοιμη να κατασκευάσει 300 μονάδες του XP-1, με χρόνο παράδοσης τις αρχές του 2022, οι οποίες όλες θα διαθέτουν ένα ιδιαίτερα ισχυρό εξωτερικό περίβλημα από κράματα Τιτανίου, το οποίο θα βρίσκεται τυλιγμένο γύρω από ένα “Proton Exchange Membrane (PEM) Fuel Cell Power Module.” Αντί για μπαταρίες ιόντων λιθίου, η Hyperion έχει αναπτύξει τεχνολογία «διαστημικής εποχής» βγαλμένη από τον πόλεμο των άστρων, η οποία χρησιμοποιεί μια κυψέλη καυσίμου για την αποθήκευση ενέργειας, η οποία βέβαια συνεργάζεται με τους ηλεκτρικούς κινητήρες που μεταδίδουν την κίνηση και τους τέσσερις τροχούς.

Στο εξωτερικό, οι «λεπίδες αέρα» που είναι τοποθετημένες στο πλάι όχι μόνο παρέχουν ενεργές αεροδυναμικές δομές για να βοηθούν στην αλλαγή πορείας του υπερ αυτοκίνητου, όταν αυτό κινείται σε στροφές με ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα.

Επίσης, η υπέρ..κατασκευή περιλαμβάνει κατευθυνόμενους ηλιακούς συλλέκτες προκειμένου να αποθηκεύουν οποιαδήποτε ενέργεια προέρχεται όχι μόνον από τον ήλιο αλλά και από το περιβάλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hyperion Έλληνο αμερικάνος Angelo Kafantaris μεταξύ άλλων δήλωσε: « Αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού που μπορεί να επιτευχθεί με το υδρογόνο ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας. Το δυναμικό αυτού του καυσίμου είναι απεριόριστο και θα φέρει επανάσταση στον ενεργειακό τομέα. »Υπάρχει καμπύλη οθόνη 98 ιντσών, πόρτες V-Wing και αναφέραμε την υποσχόμενη εμβέλεια 1.000+ μιλίων με ανεφοδιασμό που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά! Βέβαια όλα αυτά ακούγονται πολύ πιστευτά για ένα αεροσκάφος, που πετάει στον ουρανό. Στην πραγματικότητα όμως τι συμβαίνει στο έδαφος όταν το XP-1 υποτίθεται ότι προσφέρει απόδοση 0 – 60 MPH σε λιγότερο από 2,2 δευτερόλεπτα, και τελική ταχύτητα πάνω από 220 MPH?

Προφανώς, θα χρειαστεί να δούμε από κοντά μία από τις δοκιμές του Hyperion XP-1 προκειμένου να πειστούμε και για τις επιδόσεις του η οποίες βάζουν φωτιά στην άσφαλτο!