Γώγος: Θα κλείνει το σχολείο αν διαπιστωθούν τρία κρούσματα κοροναϊού

Τι είπε ο καθηγητής Λοιμωξιωλογίας για την αντιμετώπιση μολύνσεων στους μαθητές

louketo-sxolio

Μια συρροή κρουσμάτων κοροναϊού σε ένα σχολείο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, τόνισε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε, είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και για την περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων. Υπάρχει μια «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, καθώς επίσης και ένας Covid-υπεύθυνος σε κάθε σχολική μονάδα που θα επιτηρεί και θα διαχειριστεί το κρούσμα.

Ωστόσο, ο καθηγητής τόνισε, ότι μια σχολική μονάδα θα κλείσει, σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή όπως σημείωσε, στην περίπτωση που βρεθούν τρία κρούσματα σε διαφορετικά μεταξύ τους τμήματα του σχολείου και εφόσον τα παιδιά δεν έχουν κάποια συγγενική ή άλλη σχέση.

Για τα ύποπτα κρούσματα, ο κ. Γώγος είπε, ότι το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά  θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.Τα ύποπτα κρούσματα θα εμφανίσουν συμπτώματα συνήθως, σημείωσε. Σε αυτήν την περίπτωση το κρούσμα θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο και θα το παραλαμβάνουν οι γονείς.

Αν παρατηρηθούν τα συμπτώματα του παιδιού στο σπίτι, οι γονείς θα πρέπει να το κρατούν εκεί και να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία και το σχολείο. Για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και αποφασίζουν αν θα κλείσει το τμήμα.