Η φιλία ανήκει στην κορυφή των αξιών στη ζωή κάθε ανθρώπου. Κανείς δε στερήθηκε κάτι έχοντας στο πλάι του αληθινούς φίλους, γιατί ακόμη κι αν δε μας συνδέουν δεσμοί αίματος, τους νιώθουμε σαν οικογένεια. Μάς μαθαίνει να μοιραζόμαστε και να νοιαζόμαστε για τους άλλους χωρίς ανταλλάγματα. Οι φίλοι είναι αυτοί που θα σταθούν δίπλα μας τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τα πρόσωπα που έχετε στη ζωή σας και να διαχωρίζετε ποια είναι αυτά που αξίζουν την αμέριστη προσοχή σας. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τις top 5 κατηγορίες φίλων και ανακαλύψτε πόσοι από αυτούς έχετε την τύχη να σας συντροφεύουν και αν ακόμη κι εσείς είστε ένας από αυτούς!

1. The “cheerleader” type

1-udHUe.jpg

Ο φίλος που θα σας φτιάξει τη διάθεση με το που ακούσετε τη φωνή του. Συνήθως πρόκειται για την «ψυχή» της παρέας που θα σας ξεσηκώσει να κάνετε διάφορα πράγματα και θα σας κάνει να νιώσετε καλά με τα αστεία του και να γελάσετε ακόμη κι όταν δεν είστε σε τέτοιο mood. Μπορεί να μην είναι πάντα σοβαρός τις στιγμές που το επιθυμείτε, αλλά σίγουρα σας προσφέρει παρηγοριά με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ένα είναι δεδομένο: Δε θα βαρεθείτε ποτέ με ένα τέτοιο άτομο δίπλα σας.

2. The “spiritual” type

5-2RNY6.jpeg

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο φίλος που θα υποστηρίξει ακόμη και τα πιο τρελά όνειρά σας και θα σας παρακινήσει να τα κάνετε πραγματικότητα. Είναι αυτός που δε θα σας αφήσει να τα παρατήσετε μετά από μια δυσκολία, αλλά θα σας δώσει παραπάνω κίνητρα κι έμπνευση να συνεχίσετε και να πετύχετε τους στόχους σας, γιατί πιστεύει στις δυνατότητές σας και θέλει να σας δει να επιτυγχάνετε. Αυτοί οι φίλοι αποδεικνύουν πως ο καθένας σας χρειάζεται ανθρώπους που θα σας πάνε μπροστά και θα σας βοηθήσουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

3. The “too honest” type

3-2rLJ2.jpg

Στην κατηγορία αυτή ανήκει αυτός που πολλές φορές φοβάστε να του πείτε το λάθος που κάνατε γιατί ξέρετε ότι θα τα «ακούσετε» για τα καλά. Είναι ο φίλος που δε θα σας πει αυτά που θέλετε μόνο και μόνο για να νιώσετε καλύτερα, διότι πιστεύει πως δε θα σας κάνει μακροχρόνιο καλό αυτή η στάση. Σας νοιάζεται βαθιά, γι’ αυτό και είναι πολλές φορές σκληρός απέναντί σας, αλλά να είστε σίγουροι ότι είναι πάντα ειλικρινής μαζί σας!

4. The “artsy” friend

friends-ZCmHF.jpg

Αν το καλοσκεφτείτε, όλοι έχετε συναντήσει έστω κι έναν τέτοιο. Πρόκειται για τον φίλο που λατρεύει την τέχνη και ασχολείται πολύ με αυτήν, είτε αφορά την φωτογραφία, την ποίηση και τη ζωγραφική. Πρόκειται για τον καλλιτέχνη της παρέας, που βλέπει τον κόσμο από πολλές οπτικές κι έχει πολλές πληροφορίες να σας δώσει. Ακόμη κι αν δε σας ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό κομμάτι με το οποίο ασχολείται, θα σας μεταδώσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και θα σας κάνει πιο ανοιχτούς και περίεργους σε νέα πράγματα που μπορεί, στο τέλος, να σας ενθουσιάσουν εξίσου!

5. The “fierce defender” type

2-SIYQv.jpeg

Με αυτόν τον φίλο στο πλευρό σας δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Είναι αυτός που θα σταθεί απέναντι σε όλους για να σας υποστηρίξει και θα μιλήσει εκ μέρους σας όταν εσείς δεν έχετε το θάρρος να υπερασπισθείτε τον εαυτό σας. Ξέρετε πως με έναν τέτοιον φίλο μπορείτε να τα ξεπεράσετε όλα, γιατί θα σας στηρίξει, δε θα σας προδώσει με τίποτα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει κανέναν να σας πληγώσει, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει στο τέλος.