[Αρχική δημοσίευση: 20/11/19] Εδώ και καιρό διάφορες φήμες γυρίζουν γύρω από το επόμενο game της σειράς Assassin’s Creed. Νομίζαμε ότι θα έχει ως θεματική τους Βίκινγκς με τίτλο Kingdom, όμως από ότι φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το όνομα του θα είναι Assassin’s Creed Ragnarok.

Μερικές πηγές μοιράστηκαν αυτές τις πληροφορίες. Σύμφωνα μα αυτές, το sequel θα διαδραματίζεται το 800 μ.Χ. εισβάλοντας βαθύτερα στον πρώτο πολιτισμό στην ιστορία του, με τον χάρτη του να καλύπτει την Σκανδιναβία και την Αγγλία. Ένα διεγραμένο πλέον post στο Reddit, έλεγε ότι θα παίζετε ως άνδρας ή γυναίκα Βίκινγκ με όνομα Jora και θα γίνεστε assassin κατά τη διάρκεια του game. Αναφέρει επίσης ότι το recruitment system επιστρέφει από το Assassin’s Creed Brotherhood και ότι θα υπάρχουν μυθικές τοποθεσίες και χαρακτήρες για να ανακαλύψετε. Το gameplay θα είναι περίπου όσο το gameplay του Odyssey και τέλος λέγεται ότι θα είναι cross gen με κυκλοφορία για PS4 και PS5.

Λέγεται επίσης ότι το game θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους μαζί με την αποκάλυψη του PS5. Όλα ακούγονται λογικά στις συγκεκριμένες φήμες, όμως οι πηγές είναι το λιγότερο αμφισβητήσιμες οπότε μην το δένεται κόμπο ότι αληθεύουν.

[UPDATE: 18/12/19 – Φήμη για περίοδο κυκλοφορίας, σενάριο και gameplay] Μια νέα φήμη από το Reddit κάνει λόγο για ανακοίνωση της περιόδου κυκλοφορίας του νέου Assassin’s Creed.

Το συγκεκριμένο post αναφέρει ότι το νέο AC Ragnarok θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020. Επιβεβαιώνει ότι θα το δούμε στις κονσόλες της τρέχουσας και της επόμενης γενιάς και ότι η ανακοίνωση θα γίνει στο PlayStation Event του Λονδίνου τον Φεβρουάριο. Η φήμη αναφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες για το σενάριο. Θα διεξάγεται στη Σκανδιναβία και το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας (όπως το Λονδίνο και το Plymouth) το έτος 800 π.χ. και θα διαλέγετε ανάμεσα σε άνδρα ή γυναίκα χωρίς να υπάρχει διαφορά στην ιστορία.

Ο ήρωας θα λέγεται Jora (ανεξαρτήτως φύλου) και θα γίνει assassin κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το σύστημα του AC Brotherhood με τους NPCs που γίνονται recruit θα επιστρέψει, ενώ θα μπορείτε να ταξιδέψετε με βάρκα στη θάλασσα, αλλά θα υπάρχουν λιγότερες ναυμαχίες από το Assassin’s Creed IV: Black Flag και το Odyssey. Η ιστορία θα βασιστεί σε ένα quest εκδίκησης, ενώ θα δείτε ορισμένες από τις πρώτες αποικίες των συγκεκριμένων περιοχών.

Τα βασίλεια Asgard και Jottunheim θα υπάρχουν στο παιχνίδι, αλλά και μυθικές μορφές, όπως οι Odin και Loki, οι οποίες θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία, όπως και το Ygdrassil. Θα υπάρχει επίσης μετάβαση στη σημερινή εποχή. Το gameplay θα μοιάζει με το Assassin’s Creed Odyssey, απλά θα υπάρχουν προηγμένοι μηχανισμοί μάχης και περισσότερα στοιχεία RPG.

[UPDATE 2: 9/1/20 – Νέο leak από το Amazon αποκαλύπτει το Assassin’s Creed Ragnarok] Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το Assassin’s Creed Ragnarok, όμως αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πληροφορίες συνεχώς.

Η νέα διαρροή προέχεται από το GameSpot της Ιταλίας και το Γερμανικό Amazon. Ωστόσο η σελίδα του Amazon δεν είναι πλέον διαθέσιμη καθώς μετά την αποκάλυψη έχει ήδη κατέβει από το site. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί κατάφεραν να αποκομίσουν μερικές πληροφορίες όσο ακόμα υπήρχε η σελίδα, αποκαλύπτοντας ότι το Assassin’s Creed Ragnarok κυκλοφορούσε ως PS4 game σε Standard, Gold και Valhalla Editions. Επιπλέον υπήρχε και μια ακόμα έκδοση με όνομα Mjolnir Edition. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστοσελίδα του Amazon το νέο Assassin’s Creed θα κυκλοφορήσει για PS4, PC και Xbox One καθώς επίσης υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έρθει και για τις κονσόλες της επόμενης γενιάς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την σχετική εικόνα που πρόλαβαν να απαθανατίσουν οι άνθρωποι του GameSpot.

amazon assassins creed ragnarok