«Έρχεται κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων, τον Μάιο η ύφεση» (vid)

O καθηγητής επιδημιολογίας & Υγιεινής της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για το χαρακτηριστικό του Covid-19 που εξαπλώνεται γρήγορα και καταρρέει το ίδιο.

koronoios-maskes

Την εκτίμηση ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε χαλαρώσει πολύ από την κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής επιδημιολογίας & Υγιεινής της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Ακριβής εκτίμηση είναι δύσκολη. Η δική μου άποψη, εγώ θεωρώ οτι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε χαλαρώσει πολύ, εκτός και αν πάει κάτι πολύ στραβά. Κάτι που δεν μπορώ να βλέπω πως μπορεί να συμβεί», είπε αρχικά.

Ανέφερε δε πως -σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις- αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να υπάρξει κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων εφόσον διατηρήσουμε τα μέτρα προστασίας.

Ύφεση της πανδημίας στη χώρα μας αναμένει μέχρι τα τέλη Μαΐου όπου θα έχουμε περάσει στην επόμενη μέρα και θα υπάρχουν τα τεχνολογικά εφόδια να αντιμετωπίσουμε τον ιό.

«Εκτός απροόπτου θεωρώ ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα δούμε ύφεση. Αυτός ο ιός έχει το εξής χαρακτηριστικό. Κάνει εκρηκτικές επιδημίες που καταρρέουν γρήγορα. Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια. Λιγάκι στην επαρχία έχει χαλαρώσει η κατάσταση, αλλά η επαρχία είναι δύο εβδομάδες πίσω από τα αστικά κέντρα. Δεν πρέπει να δούμε καταστάσεις εκρηκτικές επειδή ο κόσμος θεωρεί ότι έχει τελειώσει η επιδημία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξή του στην ΕΡΤ…