Με νέου τύπου καραντίνα θα ανταποκριθούν τα κράτη στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, όπως εκτιμά ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ, κ. Σίμος Μεταλλίδης, θεωρόντας απίθανο να εφαρμοστεί πουθενά ανά τον κόσμο η καθολική καραντίνα που βιώσαμε τον περασμένο καιρό.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Σίμος Μεταλλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Α ́ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ», στο ethnos.gr «Όσο επιδεινώνεται ο καιρός θα κορυφώνεται η πανδημία. Θα κάνει κύμα και θα σαρώσει, δηλαδή θα είναι τρεις μήνες. Δεν θα ξαναμπεί, όμως, ο κόσμος σε καραντίνα σε καμία χώρα του κόσμου γιατί δεν νομίζω ότι το αντέχει καμία οικονομία. Θα είναι τοπικές και μικρές. Θα κλείνει ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, μια δομή, ένα χωριό. Αλλά αυτό που είδαμε στο πρώτο κύμα με το καθολικό lockdown δεν νομίζω ότι θα το ξαναδούμε. Αυτός είναι και ο σκοπός και επιδημιολογικά και πρακτικά».

Ο ίδιος θεωρεί βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού λέγοντας πως «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα. Δεν χρειάζεται πανικός (…) θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να διαχειριστούμε τα πράγματα. Το σύστημα, ωστόσο, δεν θα ξανακλείσει πουθενά στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Λοιμωξιολογίας του ΑΧΕΠΑ Σίμο Μεταλλίδη, η λογική είναι ότι ένα κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο – Νοέμβριο και ενδέχεται να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μεταλλίδης μπορεί να δούμε κλειστά σχολεία αλλά μόνο κατά περιόδους. Το σχολείο θα κλείνει και τα μαθήματα θα συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση για 14 μέρες και μετά θα ξανανοίγει. Το σύστημα Υγείας αναμένεται να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα δεδομένου ότι και ο κόσμος έχει προετοιμαστεί φορώντας τις μάσκες αλλά και συνεχίζοντας να κρατά αποστάσεις.

Πληροφορίες: ethnos.gr