planitis

Ανακαλύφθηκε ένας εξωπλανήτης με μέγεθος ανάλογο της Γης

Αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη που ονόμασαν «π-Γη» επειδή έχει μέγεθος ανάλογο του δικού μας πλανήτη και ολοκληρώνει μία περιφορά γύρω από το άστρο του...
ilios-pyrinas

Ήλιος: Γιατί είναι θετικό για την Γη ότι έχει εισέλθει σε έναν νέο 11ετή...

Ο Ήλιος εδώ και εννέα μήνες έχει επίσημα ξεκινήσει το νέο περιοδικό 11ετούς διάρκειας κύκλο δραστηριότητάς του, επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι και ο νέος κύκλος θα είναι ήσυχος όπως ο προηγούμενος.
afroditi-planitis

Σημαντικό στοιχείο ζωής εντοπίστηκε στην Αφροδίτη

Ενα αέριο που υπάρχει στη Γη έχει εντοπίστηκε επίσης στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Η «εκπληκτική» ανακάλυψη της φωσφίνης θα μπορούσε να ρίξει φως στις άγνωστες διεργασίες που συμβαίνουν στο «δίδυμο» πλανήτη της Γης.
space-diastima

Κανείς… εκεί έξω: Άκαρπη ξανά η έρευνα για εξωγήινους πολιτισμούς

Η μεγαλύτερη έως τώρα έρευνα στον ουρανό, γύρω από περίπου 10,3 εκατομμύρια άστρα, για μια ακόμη φορά απέβη άκαρπη, καθώς απέτυχε να ανιχνεύσει την παραμικρή τεχνολογική «υπογραφή» κάποιου εξωγήινου πολιτισμού. Οι επιστήμονες πάντως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τις προσπάθειέ τους.
emvolio

ΠΟΥ για εμβόλιο κορωνοϊού: Δεν είναι ασυνήθιστο να διακόπτονται οι δοκιμές

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε αυτούς που αναπτύσσουν εμβόλια να διασφαλίζουν την επιστημονική ακεραιότητα των δοκιμών και να τηρούν τις καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και τους κανόνες για την ανάπτυξη εμβολίων», ανέφερε ο ΠΟΥ, απαντώντας με email σε ερώτημα του Reuters.

Κορονοϊός: Δοκιμή ενός ακόμη εμβολίου στην Ισπανία

Το νοσοκομείο Λα Παζ στη Μαδρίτη έχει επιλεγεί για τις δοκιμές ενός εμβόλιου κατά της νόσου Covid-19. Η Johnson & Johnson θέλει να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά του στο σημείο «μηδέν» της πανδημίας στην Ευρώπη. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Απόψε το «Φεγγάρι του Καλαμποκιού»

Αποτελεί την ένατη Πανσέληνο του έτους από τις 13 συνολικά και την τελευταία του καλοκαιριού. Το εντυπωσιακό αυτό φεγγάρι που σηματοδοτεί το τέλος του θέρους...
meteoritis-ape

Τα κρυμμένα μυστικά μετεωρίτη στην Ανταρκτική αποκαλύπτουν Έλληνες επιστήμονες

''Καλά κρυμμένα μυστικά” της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος αναμένεται να αποκαλύψει ο μετεωρίτης AMU 17290 την σύνθεση του οποίου ερευνά το τελευταίο διάστημα επιστημονική ομάδα υπό τον ορυκτολόγο και ειδικό στους μετεωρίτες, επικ καθηγητή Ιωάννη Μπαζιώτη.
peftasteria

Περσείδες: Αυγουστιάτικη βροχή από «πεφταστέρια», ορατή και από την Ελλάδα

Οι διάττοντες Περσείδες, η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού, συγκεκριμένα απόψε και αύριο το βράδυ, στον νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.
maska

Κορωνοϊός: «Η μάσκα το απόλυτο όπλο προστασίας»

Τη μάσκα δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως καταναγκασμό αλλά ως το «εργαλείο» που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τις εργασίες και τις διασκεδάσεις μας. Δεν πρόκειται για χρήση που σκοπό έχει να προστατεύσει τους άλλους αλλά είναι το μέσο για να συνεχίσουμε φυσιολογικά τη ζωή μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει από τον ιό.