Τα νεότερα στοιχεία για την κατάσταση της επιδημίας στην χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα επιβεβαιώθηκαν ακόμα 70 κρούσματα με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.955. Επίσης όπως ανέφερε τρεις ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 86 τον αριθμό των θανάτων.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 1.884 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 33.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (71 επιπλέον από χθες), 79 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια μιας χρήσης στις εξωτερικές μας δραστηριότητες. Χρειάζεται να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση.