Αρχική Τοπικα

Εξώδικο του δημάρχου Λαγκαδά στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Για την αναστολή λειτουργίας του πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης

parko

Μετά από τρεις μήνες λειτουργίας με επισκέψεις 200 σχολείων με περισσότερους από 10.000 μαθητές, διακόπηκε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος η λειτουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, όπως καταγγέλλει ο δήμος.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά “η απήχηση του Πάρκου ήταν τεράστια και έτυχε προβολής και αναγνώρισης πανελληνίως ως η κορυφαία περιβαλλοντική και ανακυκλωτική δράση για φέτος στη Ελλάδα.

Χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση προς τον Δήμο Λαγκαδά, στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» το Πάρκο θα παραμείνει κλειστό, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο, με την οποία ζητά:

– να ενημερωθεί εγγράφως για το ποιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου, για το πότε λήφθηκε η σχετική απόφαση και με ποια αιτιολογία. «Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και σε μια περιοχή που βρίσκεται στη δικιά σας εκλογική περιφέρεια κ. Υπουργέ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

– καλεί άμεσα το Υπουργείο να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του Πάρκου του οποίου οι δράσεις απευθύνονται στα παιδιά μας και στην ελληνική κοινωνία με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις νόμιμης εγκατάστασης και λειτουργίας από τις αρμόδιες Αρχές και αδικαιολόγητα μένει σήμερα κλειστό”.