Εξαδάκτυλος: Καμία εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη – Είχαμε μειοψηφήσει

Αποκάλυψη Εξαδάκτυλου πως μειοψήφησαν όσοι ήθελαν lockdown

paralia-thessaloniki

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα το πρωί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αναφερόμενος στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης προ της εορτής του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου.

Κατόπιν των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και των αντιδράσεων που ακολούθησαν ο κ. Εξαδάκτυλος αποκάλυψε μιλώντας στο ΣΚΑΪ πως υπήρξε συζήτηση στην Επιτροπή για λήψη μέτρων προ του Αγίου Δημητρίου, ωστόσο, σε ψηφοφορία που έγινε όσοι ήθελαν lockdown μειοψήφησαν. Έτσι, όπως τόνισε ο ίδιος, δεν υπήρξε εισήγηση προς την κυβέρνηση για lockdown προ της 26ης Οκτωβρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:  

«Υπήρξε μία συζήτηση έγκαιρα, να το πούμε (σ.σ. πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου), όπου όσοι θέλαμε τη λήψη μέτρων είμασταν μειοψηφικοί.

Άρα η Επιτροπή δεν ζήτησε μέτρα επισήμως από την κυβέρνηση.

Θεωρήθηκαν ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν για λήψη μέτρων ήταν πρόωρες και δεν υπήρξε εισήγηση προς την κυβέρνηση».

Σημειώνεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει «Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Κατόπιν των αντιδράσεων που υπήρξαν, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν αναφερόταν σε εισήγηση από την Επιτροπή, αλλά σε λοιμωξιολόγους που εξέφραζαν αυτή την άποψη σε εκπομπές για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, όπως αποσαφήνισε σε γραπτή του δήλωση, «Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.

Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση».