Εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις διαρρήξεων εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και πλαστογραφία κατά περίπτωση

Η λεία τους περιελάμβανε πλήθος ειδών ένδυσης και οπτικών ηλίου και οράσεως με τη  χρηματική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 850.000 ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 51 και 58 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου χθες το μεσημέρι. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου ένα τσεκούρι το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ ο δεύτερος υπέδειξε πλαστά έγγραφα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι άντρες, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2017 – αρχές Ιανουαρίου 2019, προέβησαν σε δεκαεννέα διαρρήξεις εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν είδη ένδυσης και οπτικά ηλίου και οράσεως.

Η χρηματική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 894.305 ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα του οχήματος που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε έρευνα που έγινε σε χώρο διαμονής τους, παρουσία εκπροσώπου Δικαστικής Αρχής, βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών από τον Απρίλιο του 2014.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.