Έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στην TV100

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΤV100 και του FM 100 έκαναν χθες μεσημέρι υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας. Ο έλεγχος ήταν άκρως εξονυχιστικός που ψάχθηκαν έως και οι χώροι των τουαλετών.

tv100

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η ξαφνική έφοδος στη ΔΠΕΘΕ έγινε μετά από σωρεία καταγγελιών. Οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν τα στοιχεία όσων υπαλλήλων εργάζονταν εκείνη την ώρα και στη συνέχεια τα αντιπαρέβαλαν με τις καταστάσεις εργασίας. Ο έλεγχος αυτός που γίνεται για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά του σταθμού, ίσως να είναι αιτιολογημένος, αφού με βάση τις καταγγελίες, αναζητούνταν εργαζόμενοι για μαύρη εργασία ή παράνομα αποσπασμένοι υπάλληλοι του Δήμου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΘΕ. Πληροφορίες προερχόμενες από το ίδιο περιβάλλον αναφέρουν ότι εξετάζονται έξι περιπτώσεις, η κάθε μια χωριστά, μεταξύ αυτών η πρώην διευθύντρια προσωπικού της εταιρείας, της οποίας η σύμβαση έχει λήξει το Νοέμβριο, ενώ η ίδια παρέμενε στη θέση της και ασκούσε τα καθήκοντα της, δίνοντας μάλιστα μετ επιτάσεως εντολές στους υπαλλήλους της εταιρίας.

Κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο η ίδια και τα άλλα πέντε άτομα δεν εντοπίσθηκαν, ή διότι φυγαδεύτηκαν κάτω από τη μύτη των επιθεωρητών ή διότι οι καταγγελίες αποτελούν προϊόν φαντασίας. Σε ανάλογες περιπτώσεις πάντως οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας επαναλαμβάνονται, συνεπικουρούμενοι από μεικτό κλιμάκιο του ΙΚΑ και του ΣΔΟΕ. Το θέμα όμως φαίνεται, πως έχει οσμή σκανδάλου καθώς η πρώην διευθύντρια προσωπικού της ΔΕΠΘΕ είναι αυτή που προσδιόρισε τους όρους του διαγωνισμού ΑΣΕΠ επί διοικήσεως Μπουτάρη.