Όταν η ζέστη και η υγρασία κάνουν την εμφάνισή τους, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε για ώρες με τα μαλλιά σας.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορείτε μονίμως με έναν κότσο ψηλά. Παρουσιάζουμε 5 απλά και γρήγορα χτενίσματα και το κυριότερο, εντυπωσιακά!

Χαλαρές μπούκλες

Ξεχάστε τις επιτηδευμένες μπούκλες. Οι καλύτερες μπούκλες για το καλοκαίρι είναι οι χαλαρές, τύπου «κύματα». Για να τις πετύχετε βάλτε λίγη κρέμα λείανσης ή σιλικόνη στα ξηρά μαλλιά σας. Κατόπιν ψεκάστε με λίγη λακ για να δώσετε κράτημα στα μαλλιά σας και για να βοηθήσετε τις μπούκλες να κρατήσουν το σχήμα τους. Στη συνέχεια πάρτε μία μία τούφα των μαλλιών σας και τυλίξτε την γύρω από το ειδικό ψαλίδι για μπούκλες και επαναλάβετε για κάθε μία τούφα. Το μέγεθος της μπούκλας δεν χρειάζεται να είναι ίδιο. Στο τέλος γυρίστε ανάποδα το κεφάλι σας και παίξτε με τα δάκτυλα σας τις μπούκλες για ένα πιο αέρινο και καλοκαιρινό look.

Αλογοουρά

Για μια ημέρα καύσωνα η αλογοουρά είναι η ιδανική επιλογή καθώς είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα χτενίσματα και το σημαντικότερο κρατάει το λαιμό σας καθαρό από τρίχες!
Μαζέψτε λοιπόν όλες τις τρίχες των μαλλιών σας με και με ένα λαστιχάκι πιάστε τα στο ύψος που επιθυμείτε. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να κρατήσετε μια τούφα μαλλιού για να καλύψετε το λαστιχάκι. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πάχος των μαλλιών σας. Μπορείτε ωστόσο να καλύψετε γύρω γύρω την βάση και να σύρετε μέσα μια φουρκέτα που θα κρατήσει την τουφίτσα στην θέση της.

Κότσος μπαλαρίνας

Ακολουθήστε το παράδειγμα δεκάδων διασήμων και κάντε αυτό το χτένισμα όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν! Μαζέψτε τα μαλλιά σε μια αλογοουρά και χρησιμοποιώντας μια χτένα μαζέψτε όσες τριχούλες πετάνε. Χρησιμοποιείστε και λίγη λακ για καλύτερο αποτέλεσμα. Τυλίξτε τα μαλλιά σε κότσο και καρφιτσώστε τα με τσιμπιδάκια γύρω από την κορυφή.

Γαλλική πλεξούδα με μεταξωτό μαντίλι

Τα πολύχρωμα μεταξωτά μαντίλια είναι για γυναίκες με ιδιαίτερο στυλ που ξέρουν να τολμούν. Φτιάξτε την γνωστή σε όλους μας γαλλική πλεξούδα ή μια απλή πλεξούδα και στη συνέχεια δέστε γύρω γύρω τα μαλλιά σας με ένα μαντήλι, αφήνοντας λίγο ορατά τα μαλλιά κατά μήκος του κεφαλιού και καλύπτετε τις κορυφές των αυτιών. Είναι ένα πολύ ελαφρύ και σικ χτένισμα!

Ψαροκόκαλο

Το ψαροκόκαλο μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη πρακτική για να έχετε ένα ανέμελο και μποέμ look ακόμα και στην παραλία.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά στα δύο. Ξεκινήστε παίρνοντας μια τούφα από το πίσω μέρος της αριστερής πλευράς του μαλλιού σας και φέρτε το στο πάνω μέρος του δεξιού. Κρατήστε το ώστε να γίνει ένα με αυτό. Κάντε το ίδιο με μια τούφα από το πίσω μέρος της δεξιάς πλευράς (την φέρνετε στο πάνω μέρος της αριστερής και κρατάτε). Επαναλαμβάνετε το ίδιο για όλο το μήκος των μαλλιών.

Πηγή: baby.gr