Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για χιόνια με 900 τόνους αλάτι

Συσκευάζονται αυτές τις μέρες οι πρώτοι σάκοι με αλάτι αποχιονισμού

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Ήδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει στην αποθήκη του στην περιοχή του Ντεπό περισσότερους από 900 τόνους αλατιού. Εργαζόμενοι του Δήμου συσκευάζουν αυτές τις ημέρες τους πρώτους περίπου 4.000 σάκους με αλάτι αποχιονισμού, οι οποίοι σε περίπτωση πρόγνωσης για χιονόπτωση μοιράζονται σε κομβικά σημεία της πόλης για χρήση από τους δημότες.

Οι προετοιμασίες του μηχανισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης γίνονται υπό την καθοδήγηση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη.

Σημειώνεται ότι ποδαρικό με χιονόπτωση, αν και ασθενή, στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, έκανε ο Δεκέμβριος στη Θεσσαλονίκη. Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Δευτέρας στο Σοχό, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής. Στα πεδινά της Θεσσαλονίκης, το θερμόμετρο δείχνει μονοψήφιες τιμές, και στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία, το πρωί, δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς Κελσίου.

politikh_prostasia_1.jpg

 

politikh_prostasia_2.jpg