Εκτός τάξης και σήμερα ο μαθητής της Β΄Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης, καθώς από χθες δεν υπεβλήθη σε self test και του απαγορεύτηκε η είσοδος στο σχολείο. Ωστόσο και σήμερα προσήλθε στο σχολείο με σκοπό να παρακολουθήσει τα μαθήματα αλλά ο διευθυντής του σχολείου δεν του επέτρεψε να μπει. Ο μαθητής παρέμεινε στο προαύλιο του σχολείου, προσπαθώντας να μεταπείσει τον διευθυντή, επικαλούμενος διάταξη του συντάγματος!

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε αναστάτωση στο σχολείο, όταν ο μαθητής έφτασε εκεί μαζί με γονέα του και ζήτησε να μπει στην τάξη, χωρίς, ωστόσο, να έχει μαζί του τη δήλωση διενέργειας του self test. Οι καθηγητές αρνήθηκαν την είσοδό του στο σχολείο και τότε αντέδρασαν ο μαθητής, ο γονιός του και άλλα τρία-τέσσερα που ήταν μαζί τους. Μάλιστα, ο διευθυντής του σχολείου κατήγγειλε τον πατέρα του μαθητή γιατί του μίλησε με άσχημο τρόπο και στο σημείο έφτασε η αστυνομία.

Και σήμερα αστυνομικοί βρέθηκαν στο σχολείο, προς αποφυγή επανάληψης των χθεσινών γεγονότων, μιας και ξαναπήγε ο μαθητής για να κάνει μάθημα.

Σημειώνεται ότι τo self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για: