«Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ανακοίνωση.

Ο κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τον περιορισμό κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, από Δευτέρα – Παρασκευή από 2μμ- 8 το πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα αλλά και στην παραλιακή ζώνη του Βόλου από τη Δευτέρα 6/4 για 14 ημέρες, 12μμ – 8 πμ της επόμενης ημέρας και τα Σαββατοκύριακα.

Όσον αφορά την δομή μεταναστών στην Ριτσώνα τόνισε πως συνεχίστηκαν οι ιχνηλατήσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.

Για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε ότι οριστικοποιήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την εκκένωση του πλοίου από τους μη νοσούντες. Μέχρι το βράδυ θα μεταφερθούν οι αρνητικοί σε 3 ξενοδοχεία όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες

Όπως εξήγησε, συνολικά από τα θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό, η μεγάλη ομάδα είναι 65 Τούρκοι υπήκοοι, 16 Ουκρανοί, 17 Ινδονήσιοι, 5 Έλληνες, 6 Ουζμπεκιστανοί, 2 Μολδαβοί, 2 Κουβανοί, 1 Βούλγαρος, 2 υπήκοοι ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από Λευκορωσία. Οι νοσούντες θα παραμείνουν στο πλοίο σε καραντίνα 14 ημερών .