«Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη» τόνισε μεταξύ άλλων στη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε πρόθεση είναι από τις 25 Μαΐου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά, με την προϋπόθεση ότι τα εξελιχθούν ομαλά, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε πρόκειται για μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά με δεδομένη την, κατά εκείνο το χρόνο επιδημιολογική εικόνα στη χώρα και ειδικότερα τα νησιά.

Την ίδια ώρα παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά, όπως γνωρίζεται, και με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μόνο κινούμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Όπως σχολίασε ο κος Χαρδαλιάς η πρώτη μέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά καθώς, με μικρές εξαιρέσεις τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας.

«Θα δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα και την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας λόγω εποχής, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις παραλίες θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.